Читалище “Св. св. Кирил и Методий“ в Раковски съвместно с

...
Читалище “Св. св. Кирил и Методий“ в Раковски съвместно с
Коментари Харесай

Избраха Мис Баба и Мис Мама в Раковски

Читалище “Св. св. Кирил и Методий “ в Раковски взаимно с общината зарадва с празненство бабите от кв. " Ген. Николаево ", с цел да отбележат празника Бабинден.

Отец Ивелин благослови празника и всички присъстващи - домакини, посетители, млади майки и баби. Свещеникът направи паралел с философията, като описа на дамите забавен факт, обвързван с древногръцкия мъдрец Сократ. Мислителят основава труд, наименуван " Акушерно изкуство " по сходство на действителното изродяване на бебетата от старите дами в древността. Идеята му е, че в случай че желаеме да има истина в живота, ние би трябвало да родим тази истина, само че би трябвало някой да ни помогне за това. " Ролята на акушерката е като на този, който търси истината, с цел да се роди тя във всички. Ето по тази причина този празник постоянно ще бъде настоящ ", сподели отец Ивелин.

" Този празник, който дава среща на три генерации. Едно малко дете има потребност както от мама,така и от баба, тъй като когато направи пакост, постоянно тича при своята баба, където намира поддръжка и разтуха. Хубаво е мама вечер да чете приказка на своето дете, само че е хубаво и денем баба да споделя старите приказки на своите внучета ", сподели зам.-кметът Татяна Бакова.

Организаторите бяха подготвили доста занимателни игри и състезания. Не липсваха танците, хуморът, посланията и пожеланията. Но най-много всички се забавляваха със надпреварите. Имаше конкуренция сред младите майки, които демонстрираха умения в дисциплината повиване на кърмаче. Във втория кръг сили премериха бабите, които демонстрираха умеене в приспиване на внуче. Компетентно жури наблюдаваше представянето на всички участници.

Разбира се, събитието не мина без обичайните състезания Мис мама и Мис баба.

През 2018 година в Раковски са се родили 203 деца, като от тях 96 са девойки, а 107 са момчета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР