Читалище Братство 1869 в Кюстендил организира поредица от инициативи Time

...
Читалище Братство 1869 в Кюстендил организира поредица от инициативи Time
Коментари Харесай

Читалище Братство 1869 организира кампанията Time to move 2018

Читалище " Братство 1869 " в Кюстендил провежда поредност от начинания " Time to move " 2018. Кампанията е с поддръжката на стратегия " Еразъм+ ", ЦРЧР - Евродеск - България.
Събитията стартираха стартираха с провеждането на осведомителна акция в центъра на града и пред читалището, на която бяха публикувани осведомителни материали, популяризиращи активността на мрежата Евродеск и опциите за подвижност, които оферират стратегиите „ Еразъм +” и „ Европейски корпус за солидарност”.
От 11.00 ч. в читалище „ Братство 1869” бе открита Фото галерия на тематика „ Доброволчеството през погледа на младите хора”, която показа осъществени доброволчески начинания на територията на област Кюстендил с присъединяване на младежи, съдействали за включването и развиването на младежите от област Кюстендил.
Паралелно с това бе извършена Информационна среща „ Еразъм +” и „ Европейски корпус за солидарност” - нови благоприятни условия за младите хора”, на която бяха показани опциите за подвижност на младежите, които оферират стратегиите „ Еразъм +” и „ Европейски корпус за солидарност”.
В Информационната среща участваха и доброволците по Програма „ Еразъм +” в читалище „ Братство 1869” - Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески, които показаха своя план „ ЕДС – академия за живота”, в границите на който осъществят доброволчески действия, споделиха своята мотивация да бъдат доброволци, усещанията си от активността си в посрещащата организация и своите упования за развиване и придобиване на скъп неофициален опит.
В осведомителната намира се включиха възпитаници, студенти, безработни младежи, младежи в неравностойно състояние, юношески служащи и други от община Кюстендил.
Проведените начинания способстваха за промотиране активността на Евродеск на локално равнище, за повишение на информираността на младежите за Програмите „ Еразъм +” и „ Европейски корпус за солидарност”, за политиките на Европейски Съюз в региона на младежта, за полезностите на доброволчеството, както и за мотивирането им да вземат участие в планове за подвижност и в публичния живот на локално равнище, посредством направените и публикувани осведомителни материали, което е и главната цел на Евродеск, а точно да осведоми.
Инициативите бяха проведени в границите на план „ Аз мога да реша бъдещето си”, реализиращ се от НЧ „ Братство 1869 “ гр. Кюстендил с финансовата поддръжка на Програма „ Еразъм +”, ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ, съобщи за сътрудник на Actualno.com от града, Иван Андонов - ръководител на читалището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР