Чистя хотела и се приготвям за следващия сезон. За бизнеса

...
Чистя хотела и се приготвям за следващия сезон. За бизнеса
Коментари Харесай

Хотелиер в Банско: Затворихме лифта и курорта на време


Чистя хотела и се подготвям за идващия сезон. За бизнеса в Банско е малко ужасно, уточни пред bTV англичанинът Джеймс Хюз, който от години има бизнес у нас.

По думите му загубите са били огромни и той като шеф не е съумял да изплати всички заплати на личния състав. „ Загубихме половината резервации за лятото “, показа още предприемачът.

Банско се трансформира в един от най-обсъжданите градове през последните дни - от една страна, поради 14-дневната карантина, която затвори курорта, от друга - поради подозренията, че персоналните лекари са крили за лица със признаци на COVID-19.

Преди дни карантината в Банско беше анулирана.

Джеймс Хюз е помагал при евакуациятана британските туристи от курорта при оповестяването на карантината. „ Свалям шапка на Министерство на вътрешните работи и на полицията и общината в Банско, дружно организирахме всичко, беше огромен безпорядък, защотто 350 – 400 души нямаше къде да спят и какво да ядат “, изясни Джеймс Хюз.

Той разяснява и случая със свалените от самолета английски туристи. „ Това беше срамно за всички нас – българи, и които работим в туризма. Това е огромна черна точка “, сподели Джеймс Хюз.

Според него в България са взети ограничения против болестта доста първоначално.

„ В Англия чакаха и в този момент има съществени проблеми, има доста заболели там, хората не знаят по какъв начин да живеят “, означи предприемачът.

„ Затворихме лифта и курорта на време в Банско, всичко мина както би трябвало “, счита Джеймс Хюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР