Чистотата в дома ни не трябва да бъде област за

...
Чистотата в дома ни не трябва да бъде област за
Коментари Харесай

Тримата домашни врагове и как да се справим с тях

Чистотата в дома ни не би трябвало да бъде област за взаимни отстъпки. Животът в чиста среда освен ни кара да се усещаме добре, само че и да бъдем здрави. Често разковничето се крие в най-очевидните неща, а точно – чистенето, изключително с прахосмукачка.

Вече можем да се насладим на необятна гама уреди за всевъзможни потребности - мокро или изсъхнало разчистване, почистване на мебели, даже и модели с воден филтър, изместващи класическата прахосмукачка с торба.

В тази публикация ще ви разкажем за трите типа микроби, които могат да застрашат благосъстоянието ви.

На първо място е финият прахуляк, с който се сблъскваме всеки ден. Още стъпвайки у дома, ние го внасяме с обувките си, а отдавайки се на ежедневните си дейности у дома, провокираме възникването на още. Освен честото стартиране на прахосмукачка, мокрото почистване най-малко един път седмично е високо целесъобразно за понижаване количеството на тънък прахуляк вкъщи.

Акарите са дребни, паякообразни животни, обитаващи домашния прахуляк. Незабележими за човешкото око, те се развъждат на обичаните ни места като дивана или леглото, както и килими и възглавници. По-лошото, че елементарно можем да ги пренесем със спално долни дрехи или даже облеклата си. Считани за едни от най-честите причинители на астма, акарите също могат да доведат и до разнообразни кожни алергии. Най-лесният метод да се отървете от тях е с честото пране на спално долни дрехи, всекидневното проветряване и постоянното разчистване с прахосмукачка .

Друг източник на микроби постоянно може да бъдат домашните ни любимци. Има случаи, когато даже космите от кучета и котки крият опасности, защото алергените се съдържат в слюнката, космите и урината на животните. В тази обстановка постоянното къпане на домашния любим е от огромна значимост. Другият наложителен детайл в предпазването от алергии у дома е честото разчистване на дома с прахосмукачка, като се обърне особено внимание на килимите, тъй като те постоянно са „ контейнер “ за алергени.

За интензивен и по-комфортен развой на разчистване може да се доверите и на ръчна прахосмукачка . Едно от основните преимущества на умаленият апарат е опцията да доближава дребните, затънтени ъгълчета, които са непостижими за по-големият и предходник.

Прахосмукачката може да бъде избавител в доста разнообразни обстановки у дома и да бъде основният ни асистент в това да се преборим с невидимите замърсявания, осигурявайки си комфортен и чист дом, и безвредна среда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР