Чистотата и контролът върху изразходването на обществен ресурс са водещи

...
Чистотата и контролът върху изразходването на обществен ресурс са водещи
Коментари Харесай

Терзиев: Чистотата и контролът са водещи приоритети за този мандат

Чистотата и контролът върху изразходването на публичен запас са водещи цели за този мандат. Това написа кметът на София в своя фейсбук профил.

Столичният инспекторат увеличи сензитивно контрола върху качественото осъществяване на дейностите по непорочност, осъществявани от компаниите реализатори. Сравнителните резултати за първото тримесечие на 2024 година приказват сами за себе си:

60% повече измити улици

2 пъти повече сменени контейнера за боклуци

3 пъти повече самостоятелни контейнера са раздадени на семействата

усъвършенствана връзка с жителите

Измиването на улиците е една от значимите ограничения за по-малко прахуляк и по-чист въздух. В началото на годината разпоредих на почистващите компании да стартират улично измиване преди общоприетоо планувания график. Резултатът - измити са входните и изходните пътни артерии на града, както и улиците, по които се движи градският превоз.

За първото тримесечие на 2024 година са измити съвсем 12 000 дка повърхност. Тук се включват и дребните вътрешноквартални улици и по-големите булеварди. Преди да стартираме миенето те бяха почистени от наноси, а шахтите бяха отводнени. Измитите площи са над 60% повече в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, когато регистрираните площи са 7000 дка.

От 1 април към този момент има одобрен график за миенето и активността стартира във всички 24 региона на столицата. Призовавам жителите да се срещнат с него на уеб страницата на Столичния инспекторат и да ни спомагат за положителното разчистване на града, като реалокират колите си в съответния интервал.

Контролът на терен се реализира от чиновниците на Столичния инспекторат през цялото денонощие.

Друго значимо за чистотата - сметосъбирането. Състоянието на контейнерите е доста значимо, с цел да може събирането и извозването на отпадъците да се случва както би трябвало.

Засилихме контрола и през първото тримесечие бяха сменени:

над 1 060 контейнера за общо прилагане

868 самостоятелни контейнера са раздадени на семействата

Подменихме 272 улични кошчета по спирките и други места за публично прилагане

151 бр. в допълнение заредените контейнери, спрямо 51 бр. през 2023 година

Знам, че към момента има случаи с претъпкани контейнери. За това приказват и постъпилите 176 сигнала за първото тримесечие. Най-често те идват от региони като „ Студентски “, „ Младост “ и „ Красна поляна “. Всички тези случаи са отработени и са взети незабавни ограничения. На сериозните точки реализираме в допълнение наблюдаване.

Обръщам се към жителите да бъдат дейни и в случай че виждат нередности при осъществяването, да подават сигнали към Столичния инспекторат, районните администрации и на контактния център на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР