Чисто юридически, поне хората, с които съм се чул, защото

...
Чисто юридически, поне хората, с които съм се чул, защото
Коментари Харесай

Бабикян: Не може Трифонов да оттегля кабинет, вносителят е президентът

" Чисто юридически, най-малко хората, с които съм се чул, тъй като аз не съм правист, са много озадачени от това, че някакъв човек стартира да приказва по Facebook и счита, че по този метод отдръпва кабинет, импортиран от президента на републиката в Народното събрание.

Вносителят на осъществявания мандат на Има Такъв Народ е президентът и досието, която му бе върната, към този момент е изпълнен мандат ", разяснява Бабикян. Този мандат се вкарва в Народно събрание и в дневния ред с декрет на президента на България. Тоест, вносителят е той и би трябвало да си мине парламентарната процедура ", добави той.

" Трябва да имаш съображение, с цел да дадеш втори или трети мандат, а откакто не е приключена процедурата по първия, на какво съображение да се случи това, по какъв начин да се завъртят идващите мандати ", недоумява Арман Бабикян. " Надявам се, че за решението не го е посъветвал претендентът за вътрешен министър ", вметна още представителят на " Изправи се БГ! Ние идваме! По думите Председателският съвет на Народно събрание ще вземе своето решение за точката от дневния ред, която би трябвало да бъде гласоподаване на проектокабинета.

За Бабикян отмятането на Трифонов да бъде гласуван негов кабинет е просто доказателство, че Има Такъв Народ вижда решението на проблемите на България само през своя кабинет. " Те си показват ръководството на България само като тяхно ръководство, не като ръководство с партиите на смяната, не като ръководство с мандат, връчен от суверена, а само като ръководство по метода, по който те си го показват, и с хората, които си показват ", разяснява депутатът. " Оказва се най-после, че ламтящите за власт са единствено едни и никой различен. И всички обвинявания за това, че някой желал или не желал постове, увиснаха във въздуха ", безапелационен е Бабикян.

Според него, в случай че човек е доброжелателен, би употребявал всички процедурни благоприятни условия, с цел да има работещо държавно управление, " което да се изправи против досегашния модел на ръководство на Бойко Борисов. В отговор на въпроса дали това значи, че и всеки идващ мандат е жертван, Бабикян съобщи, че явно това е желанието на Слави Трифонов. " Така постъпват дребните деца - като не им купят сладолед, почват да тропат с краче и да плачат ", направи сравнението той.

" Нервите и детинското държание очевидно водят до сходни изказвания " аз отдръпвам, аз импортирам и така нататък Единственото рационално нещо, което чух, беше, че господин Трифонов внезапно е решил да поддържа президента Радев за втори мандат ", призна депутатът от ИБГНИ. Изумлението на Бабикян идвало от обстоятелството, че точно Има Такъв Народ беше част от офанзивата дружно с Движение за права и свободи към министри от служебния кабинет. " Изглежда някакъв % на поумняване се е появил, най-малко във връзка с президентските избори. Ако несъмнено, това е последното решение ", въпреки всичко сподели Бабикян по отношение на решението на Трифонов Има Такъв Народ да поддържа Румен Радев за втори мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР