Чисто технологично, България може без руски петрол, но това би

...
Чисто технологично, България може без руски петрол, но това би
Коментари Харесай

България ще поиска временно изключение от петролно ембарго срещу Русия: Асен Василев

Чисто софтуерно, България може без съветски нефт , само че това би оскъпило доста горивата. Затова, в случай че Европейската комисия позволява изключения [от петролно ембарго] ще се възползваме от правото си също да желаяме такова изключение. "

Това съобщи финансовият министър Асен Василев в изявление за седмичника " Капитал " .

Разговорът е воден преди оповестеното през днешния ден в Европейския парламент предложение на Европейската комисия всички страни в Европейски Съюз да спрат доставките на съветски петрол от ноември, а на съветски горива - от края на годината. За Унгария и Словакия се планува изключение до края на 2023 година Този проект следва да бъде утвърден от водачите на страните членки, които евентуално се съберат в Брюксел идната седмица.

Няма проблем да бъдат възобновени доставките на природен газ от Русия за България, тъй като договорът с " Газпром " не е прекратяван, просто те стопираха да го извършват, изясни още Василев. Работим по арбитраж във връзка едностранно нарушение от съветска страна и сме поискали от Европейски Съюз да се прегледа корист с господстващо състояние на пазара от страна на " Газпром ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР