Чисто ново оборудване ще бъде доставено на отделението по хемодиализа

...
Чисто ново оборудване ще бъде доставено на отделението по хемодиализа
Коментари Харесай

Хемодиализата във Враца получава ново оборудване

Чисто ново съоръжение ще бъде доставено на отделението по хемодиализа във Враца. Очаква се до края на тази година да дойдат по пет нови апарати и кресла за пациентите. Те са на стойност от 125 хиляди лева без Данък добавена стойност, като средствата са обезпечени от Министерството на здравеопазването.
За задачата от управлението на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев” към този момент са оповестили социална поръчка за избор на снабдител на оборудването. Спечелилият публичната поръчка ще обезпечи гаранционно обслужване на оборудването за период от 2 години. Избрана ще бъде компанията, която е предложила най-ниска цена, сподели изпълнителният шеф на врачанската болница доктор Петър Керемедчиев.
До момента целеви дотации за отделението по хемодиализа в МБАЛ „ Христо Ботев” не са предоставяни, макар че през последните години от управлението на лечебното заведение неведнъж е отправяло претенции към министерството за отпущането на финансов запас.
Проверка на „ Северозопад днес” откри, че за последно нова техника във врачанската хемодиализа е купувана през 2008 година Към днешна дата обаче ситуацията въобще не е цветущо. Апаратурата е с изминал период и е с от 2 до 3 часа над нужните. Крещяща е и потребността от вътрешни поправки, безапелационни са експертите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР