Чисто нов трибагреник вече е поставен край Разлог. Той се

...
Чисто нов трибагреник вече е поставен край Разлог. Той се
Коментари Харесай

Поставиха нов трибагреник край Разлог

Чисто нов трикольор към този момент е подложен край Разлог. Той се намира в околност Байова Борика и е закачен на стълб с височина от 38 метра . Добрата самодейност е провежда както от община Разлог, по този начин и от фондация " Нашият дом е България ".
Инициативата провокира вълна от мнения в обществените мрежи, където жителите на града приветстваха самодейността и споделиха своята горделивост. Не закъсняха и фотосите на разложките поданици, снимащи се гордо до трибагреника, от който се появява неповторима панорама към Пирин планина.
Първото знаме с цветовете зелено, бяло и алено, подредени в този ред хоризонтално, се употребява през 1861 – 1862 година от двете Български легии на Георги Раковски. По-късно четата на Филип Тотю носи знаме, в което трите цвята са в поредност червен, бял, зелен.
През 1947 година към знамето, в левия горен ъгъл на бялото поле, се прибавя гербът на Народна република България, който остава до 27 ноември 1990 година На тази дата текстът в конституцията е изменен и гербът е отстранен. Промяната е в действие до приемането на четвъртата конституция на България, където знамето на България се дефинира в настоящия си вид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР