Чисто и тихо ли е в Пловдив? Това е темата

...
Чисто и тихо ли е в Пловдив? Това е темата
Коментари Харесай

Най-добрият квартал за живеене: Чисто и тихо ли е в Пловдив?

Чисто и безшумно ли е в Пловдив? Това е тематиката на днешния спор в класацията ни „ Кой е най-хубавият квартал за живеене? “, която се осъществя по концепция на Дарик радио.

За чистотата и опциите за обезпечаване на нужната тишина и успокоение, ще си приказваме с 6-те районни кметове на Пловдив.

Близо 1700 са контейнерите за разделно събиране на боклуци в Пловдив. Това сочат данните, предоставени от общината на формалното питане от Дарик. На съображение Наредбата за ръководство на отпадъците Община Пловдив е сключвала контракти за оползотворяване на боклуци с 14 компании. Подписани са безплатни договори за съдействие, т.е. те не са разплащателни.

Общо 509 са зелените контейнери за стъклени опаковки и 573 жълти контейнери за пластмасови, хартиени и железни опаковки в регионите Източен, Западен, Южен и Северен.

242 жълти контейнериза пластмасови и железни опаковки, 225 зелени контейнериза стъклени опаковки и 218 сини контейнериза хартия и картон са ситуирани в регионите Централен и Тракия.

Обслужването на съдовете се прави за сметка на организациите, по авансово оповестен график на уеб страницата на Община Пловдив, като според от потребностите е по три или четири пъти на месец. За комерсиалните обекти в Пловдив има в допълнение построена система за предаване на боклуци от опаковки от съответната им активност. По отношение на контрола, сметосъбиращите машини са снабдени с GPS устройства и при нужда могат да се ревизират. Контролът е от страна на Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР