Чистият спорт, спазването правилата на честна игра и борбата с

...
Чистият спорт, спазването правилата на честна игра и борбата с
Коментари Харесай

За спорт без допинг и честна игра се застъпва Красен Кралев

" Чистият спорт, спазването разпоредбите на почтена игра и битката с допинга чрез обучение и следствие са главните цели в спорта по време на българското председателство. " Това стана ясно от думите на министъра на спорта Красен Кралев, който откри двудневен семинар на тематика: " Предотвратяване на използването на допинг в професионалния спорт и в спорта за всички посредством обучение и следствие " - първото събитие от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в областта на спорта.

Министерството на младежта и спорта сложи битката против използването на допинг в спорта измежду целите на Българското председателство и то освен в професионалния, само че и в аматьорския спорт. Министърът установи, че от ден на ден младежи, които се стремят да подобрят външния си тип, постоянно повреждат непоправимо организма си. По думите му по тази причина е доста значимо да бъдат контролирани в оптималната степен статутът на фитнес центровете, цензът на инструкторите, които работят в тях, както и продажбата на хранителни добавки.

Заместник-генералният шеф на по обучение и просвета в Европейската комисия Йенс Ниманд Кристенсен приветства избора на тематика на семинара като означи, че в пълномощията на Европейска комисия в този й мандат е промоцията на здравословния метод на живот.
Кристенсен уточни, че в границите на Европейската седмица на спорта в европейски мащаб са били извършени 35 хиляди спортни начинания, в които са взели участие 16 млн. европейци.

Поздравления за организацията на форума и избора на тематика спортното ни министерство получи и от Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет, който насочи видеообръщение към участниците в семинара.

От своя страна Кралев означи още, че като член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация на България се пада отговорността да управлява през първите шест на 2018 година процеса по правенето и съгласуването на единна позиция на Европейски Съюз по отношение на прегледа на Световния антидопингов кодекс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР