Чистите етерични масла са могъщ помощник в поддържане и укрепване

...
Чистите етерични масла са могъщ помощник в поддържане и укрепване
Коментари Харесай

Природна грижа за кожата с Debora Golden Nature

Чистите етерични масла са всесилен асистент в поддържане и подсилване на положителното здраве. Дори в минимални количества, даже признати през кожата, те проникват в дълбочина в организма.

„ Молекулярната им конструкция е доста дребна и разрешава лесното им прекосяване през кожата. Процесът на абсорбация на етеричното масло се подкрепя от себума, мастния пласт на кожата, и от фините косъмчета, които са като проводник за маслото “ – изяснява Светла Димитрова, козметик и ароматерапевт, посветил се на естествения и холистичен метод към здравето и хубостта. - От мастните пластове на кожата етеричните масла проникват през мускулните тъкани и ставите към кръвоносната и лимфната система, към телесните органи и тъкани, черния дроб, панкреаса, половата система, откъдето следва и отделянето - посредством кожата, потните и мастните жлези, белия дроб при издишане, бъбреците – през пикочните канали. “
◄►

Заради положителното им асимилиране в комбиниране с съсредоточените им благотворни въздействия етеричните масла се трансформират в главен дирек в актуалната натурална грижа за кожата. Разбира се, в вярната доза и безусловно разтворени в чисти базови масла.
Базовите масла
„ Базовите масла имат конструкция, доста близка до човешката мастна тъкан, което разрешава лесното им пропускане през кожата, с което пък се подкрепя и проникването на етеричните. Самите базови масла имат неповторими качества - изяснява Светла Димитрова. - Например масло от тамян в композиция с лекото и омекотяващо базово масло от оризови трици, съдържащо витамин Е и антиоксиданти, работи чудесно за премахване на тъмни кръгове и фини бръчици към очите. “

За всеки вид кожа
За сензитивна и разбъркан вид кожа Светла предлага комбиниране от немного познатото масло от таману, от плодчетата на свещено в Полинезия дърво, и етеричното масло от хвойна. Маслото от таману има мощно регенериращо и противовъзпалително деяние и оказва помощ за построяването на нови кафези. Използва се при белези, стрии, акне. Хвойната има балансиращ резултат върху себума – контролира омазняването на кожата. За поддържане на кожата през нощта се комбинират по-плътни базови масла като кокосово, шипково и екзотичното масло от мурумуру, неповторимо със своите антибактерицидни и възстановяващи еластичността свойства, с масло от лавандула, което успокоява кожата и благоприятства положителния сън. Иланг иланг работи за подмладяване на суха и застаряваща кожа, а лекият мирис на  нероли има имуностимулиращо деяние.

◄►
Първична чистота „ Важно е обаче да разберем, че даже да използваме най-качествените артикули, в случай че кожата е нечиста, те мъчно проникват през нея. “, изяснява Светла. „ Нужна е цялостна детоксикация на организма с вярно хранене, дишане, придвижване. И да не забравяме и за най-важното – духа. За цялостното здраве на кожата от голяма важност е методът, по който реагираме на безусловно всичко към нас, настройката ни, страстите ни. Ние сме едно цяло “, коментира ароматерапевтът. „ И когато кожата е здрава и чиста, етерчините масла проникват в нея двойно по-бързо – за 3 до 6 часа, в сравнение с когато е задръстена - от 6 до 12 часа. “



Debora Golden Nature предлага козметична линия от 6 продукта:Измивен мус с роза дамасцена с мицелари, кокос, дестилат от плодовеОколоочен силует с пчелен восък, тамян, масло от оризови трициХидратиращ крем с масла от невен, лавандула и нероли с бадемово масло, масло от таману и хвойна с морски колаген, шипково, арганово и кокосово маслоНощен подхранващ крем 45+ с витамин Е, богато наличие на Q10, масло от грозде и мурумуруОчаквайте скоро появяването на лимитирана серия от 4 нови продукта!

ПРИРОДНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЪС 100% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ
ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАНИ ПРОДУКТИ
   web: deboragoldennature.com     
   facebook: eboragoldennatur
   instagram: deboragoldennature


Светла Димитрова работи и преподава в областта на професионалната козметика и разтривки от 26 години. От 8 години интегрира холистичния метод към здравето и хубостта в работата си. Квалифициран ароматерапевт и аромакозметик. Създател на 100% натуралната козметична линия Debora Golden Nature.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР