Чистата загуба на компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc.

...
Чистата загуба на компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc.
Коментари Харесай

$8,5 милиарда загуба за акционерите на Uber срещу печалба година по-рано

Чистата загуба на компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc. за 2019 година, отнесена към акционерите възлиза на 8,5 милиарда $, спрямо облага от 997 милиона $ година по-рано, оповестиха от компанията.

Разпределена на една акция загубата за вложителите е 6,81 $. В същото време приходите нарастват с 25% до 14,147 милиарда $.

През четвъртото тримесечие на м.г. чистата загуба, падаща се на компанията майка, набъбна с 23% на годишна база до 1,096 милиарда $. Разпределената загуба на една акция е 0,64 $, в съпоставяне със загуба от 1,98 $ на акция за същия интервал преди година. Приходите за тези три месеца са нарастнали с 37% и доближават 4,069 милиарда $.

Според резултатите от тримесечието, приходите на главния бизнес - такси услугите, са се покачили с 27%, до 3,056 милиарда $.

Продажбите на Uber Eats набъбнаха с 68% на годишна база до 734 милиона $. Броят на месечните дейни консуматори на платформата за интервала възлиза на 111 милиона, което е нарастване с 22% в годишно изражение.

Акциите на компанията в електронната търговия след закриването на главната комерсиална сесия нарастнаха с 5.4%.

Uber е услуга за авто превоз, която ви разрешава да поръчате частно такси. Компанията е основана през 2009 година, седалището й се намира в Сан Франциско. Днес услугите на Uber се оферират допълнително от 100 града по света, само че в същото време е неразрешена в много страни. Компанията получава комисионна от таксиметровите водачи в размер на 20% от всяко позвъняване. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР