Числото 666 е може би едно от най-прокълнатите, следвано винаги

...
Числото 666 е може би едно от най-прокълнатите, следвано винаги
Коментари Харесай

Защо 666 се смята за дяволско число

Числото 666 е може би едно от най-прокълнатите, следвано постоянно от добре познатото 13. Лошият шанс на петък 13-и е прочут на целия свят. При 666 историята е не инцидентно се счита за „ цифрата на звяра “. Така нареченият скришен код на дявола се среща съвсем на всички места. И двете цифри имат особена легенда и в някои хотели липсват и двете. 13-я етаж в американските хотели е сменен с „ 12 а “ и същото важи за улици, регистрационни и даже телефонни номера. Откъде идва мистиката за 666? Първото загатва участва в „ Откровения “ 3:18 и гласи:

„ Тук е нужно мъдрост; който е рационален, дано сметне цифрата на звяра, тъй като е число на човек; а цифрата му е шестстотин шестдесет и шест. “

Звярът в тази история съставлява зло творение и главен зложелател на вярващите. И тези, които не почитат цифрата ще бъдат убити. Една значима детайлност, е че когато откровенията се превеждат за първи път на гръцки, числата не са арабски, а се изобразяват с букви и надлежно имат своето цифрово изражение. Така да вземем за пример алфа е единица, бета е двойка и така нататък Гърците употребявали добре позната изпосефия, с която всяка дума се трансформира в число и противоположното. Директният превод е „ равно в цифрово изражение “ и се практикувало в I век. Римляните ползвали същата процедура.

Стойността на името Нерон била равна на 1005. Има един забавен ръкопис, в който цифрата на Нерон дава отговор и на още едно деяние – убийството на родната му майка, за което доста постоянно е подозиран в историята. Древните римляни обръщали даже имената в цифрово изражение. Този код бил много известен за предаването на секрети известия. В случая, когато се появяват „ Откровения “, читателите са можели да схванат доста елементарно какво е желал да каже създателя и кой е най-големият им зложелател. В случая 666 е още едно особено изображение на Нерон – римският император, който преследва и избива християни. Как в горния образец Нерон е еднакъв на 1005 и каква е връзката му с 666?

Отговорът е доста елементарен – създателят е изписвал името с купата „ Цезар Нерон “. Двете думи се изписват по друг метод на гръцки и надлежно на латински. На латински цифрата щеше да бъде 616, само че на древногръцки е тъкмо 666. Числото 7 пък би трябвало да символира съвършенството и в случай че правилото е правилно, тогава 777 може да бъде реализирано в името Исус Христос. С други думи може да се счита, че използването на 666 е антично предизвестие за миряните, които би трябвало да се защищават точно от Нерон. XIX века по-късно към момента има хора, които се опасяват от звяра и се пробват да избегнат неговото символизиране.

И в случай че суеверията би трябвало да бъдат изцяло приключени, всеки човек ще обърне внимание, че за Нерон се приказва точно в 13-а глава, с което най-вероятно ще се засилят още повече. Цифровото изображение на Исус Христос намира приложение и в някои команди на операционната система на Linux. Стойността 777 дава безусловно всички администраторски права на един консуматор. Американците имат вяра, че 777 като в серийните номера на банкнотите също носи шанс, а слот машините във Вегас употребяват тъкмо седмици при печеленето на джакпот.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР