Числеността на американските военни, разположени в зони на военни действия

...
Числеността на американските военни, разположени в зони на военни действия
Коментари Харесай

Американските военни в Близкия изток се оказаха с над 9000 повече от обявяваните досега

Числеността на американските военни, ситуирани в зони на военни дейности в Близкия изток, се трансформира в тайнственост, откакто Пентагонът разгласява нощес нови публични данни, доста превишаващи обявяваните до момента, съобщи " Франс прес ".

Тримесечен отчет на Пентагона за числеността на военните в Близкия изток сочи, че на 30 септември близо 15 300 американски военни са били ситуирани в Афганистан, 8900 в Ирак и 1720 в Сирия. Тези цифри се разграничават от съобщаваните в предходни месеци. Според по-ранните данни военните в Сирия са били 503, а в Ирак - 5262.

Само преди няколко месеца представител на Пентагона " усили " до момента известния брой на военнослужещите в Афганистан от 8400 на 11 000 души.

Разликата сред тях е това, което Пентагонът назовава " равнище на ръководство на войските ". При държавното управление на Барак Обама бе избран предел за броя на американските военни, ситуирани в Близкия изток, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Стигнахме досега, когато публично можем да обявим данни, различаващи се от досегашните ", сподели представител на Пентагона в отговор на въпрос за тези разлики. Той увери, че Съединени американски щати ще оповестят точната бройка на военните, ситуирани в зони на военни дейности, само че не сподели по кое време. " Ще бъдем допустимо най-прозрачни, само че без да осведомяваме врага за потенциала си ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР