Числата в бюджета отразяват реалността, с която сме длъжни да

...
Числата в бюджета отразяват реалността, с която сме длъжни да
Коментари Харесай

Гълъб Донев за бюджета: Критикуват собствените си решения, довели до 6,4% дефицит

Числата в бюджета отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме без значение дали ни харесва или не. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание като съобщи, че са подготвени да дават на политическите партии ред по ред бюджета, с цел да имат визия какво е положението на страната. 

Една част от реакциите демонстрират, че някои моменти умишлено или не са останали неразбрани. Заради грешките в преразказа импортирам спомагателни ясноти. Мнозина приказват за бюджета с епитети имена, с цел да звучи по-ефектно, разяснява той.

Проектът за бюджет за 2023 е създаден по настоящото законодателство и в приходната и разходната част, този бюджет е произтекъл от решенията на Народно събрание от последните две години, акцентира Донев и добави, че когато политиците подлагат на критика бюджета, те подлагат на критика личните си законодателни решения, довели до 6,4% бюджетен недостиг.

Посочени са в претекстовете ограничения за понижаване на недостига, само че не са включени в плановете за 2023 година Ако има ограничения, които да привлекат вниманието на Народно събрание, тяхната активност върху бюджета ще бъде отразена в план-сметката на страната. Точното място за разискване на бюджета е българският парламент, разяснява Донев.

Всяка концепция на финансист или политик за общите ни пари би трябвало да срещне схващане в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, а след това да получи парламентарна поддръжка, другояче всичко друго е надприказване, изясни Донев. За служебното държавно управление ПВУ са 12 законопроекта, които изчакват вниманието и утвърждението на 49-ото Народно събрание, сподели още Донев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР