Чиповете Whiskey Lake и Amber Lake идват с TDP съответно

...
Чиповете Whiskey Lake и Amber Lake идват с TDP съответно
Коментари Харесай

Осмо поколение Core процесори подсилват ултрабуците

Чиповете Whiskey Lake и Amber Lake идват с TDP надлежно до 15 и 5 вата

Intel показа икономични и производителни мобилни процесори от осмо потомство

Intel разкри цялостните характерности на осмо потомство мобилни процесори Core – серии U (Whiskey Lake) и Y (Amber Lake), предопределени за потребление в ултрабук компютри. Новите чипове са усъвършенствани за тънки и леки ноутбуци с висока продуктивност и дълго време за самостоятелна работа.

И двете линии се отличават с намалена енергийна консумация. Според изказванията на Intel, U-серията Whiskey Lake с TDP до 15 вата обезпечава с 10% по-висока продуктивност, в съпоставяне със съществуващите модели Kaby Lake Refresh. Ултрабук с подобен процесор ще може да работи до 19 часа на батерия.

Y-серията Amber Lake с до 5 вата TFP включва първите свръх-енергоефективни процесори Core от осмо потомство. Те влизат в фамилията Core m, където ще заменят чиповете Kaby Lake, излезли през 2016 година На тяхна база производителите на компютри ще оферират таблети с дебелина под 7 мм и тегло към 450 грама.

Освен с по-висока продуктивност и дълго време за самостоятелна работа, новите процесори се отличават и с поддръжка на гигабитов Wi-Fi, като в това отношение са единствени в портфолиото на Intel.
още по тематиката
Всички нови U-процесори (3 модела с 2 и 4 ядра и тактови честоти от 1,6GHz до 4,6GHz) имат интегрирана графика UHD 620, сходно на своите прародители Kaby Lake-U. В серията Amber Lake-Y влизат 3 модела с по 2 ядра и тактови честоти от 1,1 до 4,2GHz.

Първите ноутбуци и таблети с процесори Whiskey Lake и Amber Lake се чака да бъдат показани на започващото тази седмица ревю IFA 2018 в Берлин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР