Чиповете Alder Lake-N имат само енергийно-ефективни ядра и консумират едва

...
Чиповете Alder Lake-N имат само енергийно-ефективни ядра и консумират едва
Коментари Харесай

Енергийно-ефективен чип на Intel се справя изненадващо добре с игри


Чиповете Alder Lake-N имат единствено енергийно-ефективни ядра и употребяват едвам 6W
(снимка: Intel)

Процесорите Intel Alder Lake-N, които имат единствено енергийно-ефективни дребни Е-ядра, не са предопределени за обичайно гладните за запаси игри. Но създателите на YouTube канала Team Pandory тестваха няколко игри на чипа Intel N100, а резултатите не са по никакъв начин неприятни – в някои случаи се реализират 60 фрагмента в секунда при консумация на сила от единствено 6 вата.

Чиповете Alder Lake-N стъпват на ядра Gracemount, които се употребяват в ролята на енергийно-ефективни ядра и в процесорите Alder Lake и Raptor Lake. Те оферират изненадващо висока продуктивност за своя клас, L3 кеш и голям брой функционалности, за които Intel твърди, че ги слагат наедно с 6-то потомство ядра Skylake от 2015 година

Интегрираната графика на чипа Intel N100 с 24 изпълнителни единици (EU) и тактова периодичност от 750 MHz на доктрина може да обработва видео с 8K резолюция при 60 фрагмента в секунда и поддържа кодека AV1 – на процедура изходното изображение е лимитирано до 4K резолюция. Графичната архитектура Xe-LP, употребена в чипа, несъмнено, е по-ниска от тази на дискретните графични карти Arc Alchemist, само че се оправя добре с някои не доста взискателни игри.
още по темата
Team Pandory тества чипа Intel N100 с 6MB L3, 3,4GHz турбо и единствено един стик от 8GB DDR5 RAM (поддържат се до 16GB) в игри, настроени на 1280×720 пиксела. За теста са определени 10 заглавия: Genshin Impact, Dota 2, Grid Autosport, GTA V, Minecraft, Resident Evil 5, Skyrim, Sleeping Dogs, CS:GO и Forza Horizon 4.

В три от тях, а точно CS:GO, Grid Autosport и Resident Evil 5, процесорът генерира 60 фрагмента в секунда, а в последната даже покачва до 70 FPS. В други случаи резултатът рядко е над 30 фрагмента в секунда, от време на време даже пада до 20.



Трябва да се има поради, че тези резултати са реализирани от процесор с нерегулируем TDP от 6 вата. Чипът въобще не е предопределен за игри, само че се оправя съответно с множеството офис задания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР