Чипът Springhill вече се използва от социалната мрежа FacebookNervana стъпва

...
Чипът Springhill вече се използва от социалната мрежа FacebookNervana стъпва
Коментари Харесай

Intel пусна първия си процесор с изкуствен интелект

Чипът Springhill към този момент се употребява от обществената мрежа Фейсбук

Nervana стъпва на 10-нанометров процесор Ice Lake (снимка: Intel)

Intel показа във вторник първия си процесор с изкуствен интелект (AI), предопределен за потребление в огромни изчислителни центрове, съобщи Ройтерс.

Чипът, основан в центъра за разработка на компанията в Хайфа, Израел, е прочут като Nervana NNP-I или Springhill и стъпва на 10-нанометров процесор Ice Lake, което ще му разреши да се оправи с огромни натоварвания, употребявайки минимални количества сила.

Intel посочи, че първият AI артикул на компанията идва след вложения в израелски стартъпи за изкуствен интелект, включително Habana Labs и NeuroBlade. Социалната мрежа Фейсбук към този момент е почнала да употребява новия процесор.

Компютрите се нуждаят от ускоряване за комплицирани AI приложения, споделя Навийн Рао (снимка: Intel)

Концепцията за изкуствен интелект на всички места изисква справяне с голямо количество генерирани данни. Организациите би трябвало да разполагат с съоръжение за дейно потребление на данните и обработката им там, където са събрани, сподели Навийн Рао, общоприет управител на подразделението за изкуствен интелект в Intel.

Компютрите се нуждаят от ускоряване за комплицирани AI приложения, добави Рао. Новият хардуер ще помогне на процесорите Intel Xeon в огромните компании, където нараства потребността от комплицирани калкулации в региона на изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР