Чипът е създаден с наличните технологии за силициево производствоНовото творение

...
Чипът е създаден с наличните технологии за силициево производствоНовото творение
Коментари Харесай

Intel тества най-малкия квантов процесор

Чипът е основан с наличните технологии за силициево произвеждане

Новото създание на Intel се смята за най-малкият квантов процесор

Intel напредва в областта на квантовите калкулации. Инженери на компанията от Санта Клара, Калифорния, създават и към този момент тестват най-малкия чип със спинови кубити, заяви CDRinfo .
още по тематиката
Чипът е основан в предприятието Intel D1D Fab в Орегон с потребление на наличните технологии за силициево произвеждане. За разлика от елементарните микросхеми обаче, квантовият процесор не съдържа транзистори, а вместо тях се употребяват детайли, които разрешават работа със спиновете на обособените електрони.

Напречният размер на един кубит е 50 нанометра. За работа на квантовия процесор е нужна температура, близка до безспорната нула. Разработката на Intel към момента е на пробен стадий и няма информация по кое време ще откри комерсиално приложение.

Възможността на кубитите да одобряват по едно и също време разнообразни положения дава на квантовите компютри голямо преимущество в продуктивността при избрани логаритми по отношение на сегашните изчислителни машини. Според множеството експерти, точно квантовите калкулации ще обезпечат идващия софтуерен пробив в компютрите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР