Чиновниците вече няма да ни искат свидетелства за съдимост, ако

...
Чиновниците вече няма да ни искат свидетелства за съдимост, ако
Коментари Харесай

Чиновниците вече няма да ни искат свидетелство за съдимост

Чиновниците към този момент няма да ни желаят свидетелства за съдимост, в случай че Народното събрание утвърди признатите от държавното управление промени в Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.

С него се предлага изменение на 68 закона, измежду които е и условието за показване на удостоверение за съдимост пред администрацията. Според новите текстове се открива правилото на служебно събиране на информация по отношение на правосъдния статус на физическите лица.

Свидетелството за съдимост е един от най-често срещаните удостоверителни документи, които се изискват от жителите в границите на административни производства, макар че данните са налични в друга администрация. С предлаганите промени ще се реализира доста понижаване на непотребната бумащина както от позиция на време, по този начин и от позиция на разноски за жителите.

Предложението е в осъществяване на един от главните цели, изведен в Програмата за ръководство на държавното управление на Република България за интервала 2017-2020 година – понижаване на административната тежест за бизнеса и за жителите, прецизират от държавната пресслужба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР