Чиновниците сами ще определят данъка При покупка или прехвърляне на

...
Чиновниците сами ще определят данъка При покупка или прехвърляне на
Коментари Харесай

Купуваме имот без декларация в общината

Чиновниците сами ще дефинират налога

При покупка или прекачване на парцел няма да се постанова новият притежател да подава декларация в общината с цел да бъде избран дължимият от него налог здания. След приемане на съобщение от службата по вписванията за трансферираните вещни права върху неподвижен парцел общината ще дефинира годишния налог за парцела и ще уведомява новия притежател. Това плануват промени в Закона за локалните налози и такси, импортирани в Народното събрание от депутати от Обединени патриоти.

При заместничество на парцел ще се резервира задължението за подаване на декларация в общината за установяване на налога върху наследството. Но се предлага да отпадне нуждата за подаване на декларация за наследения парцел, защото нужната информация за установяване на годишния налог е налична в общината, показват депутатите в претекстовете си. Общинските чиновници може да дефинират дължимия налог и да уведомят наследниците.

Промените плануват да отпадне и задължението жителите и компаниите да подават декларация в общината за новопостроените здания. Предвижда се данъкът за новите здания да се дефинира на база на информацията, която служебно ще се получава от органа, издал уверение за въвеждане в употреба или позволение за прилагане.

Гражданите не е належащо до подават декларация, тъй като информацията, нужна за установяване на данъчната оценка на парцела се съдържа в утвърждения капиталов проект и е налична в общината, показват депутатите. За да подтикват завършването на градежите депутатите оферират налог да се дължи и преди въвеждане на постройката в употреба, в случай че са минали две години след довеждане докрай на постройката на стадий недодялан градеж.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР