Чин Куо-Ву е временно отстранен от поста си президент на

...
Чин Куо-Ву е временно отстранен от поста си президент на
Коментари Харесай

Чин Куо-Ву беше обвинен в корупция и отстранен от ръководството на световния бокс

Чин Куо-Ву е краткотрайно отхвърлен от поста си президент на Международната асоциация за олимпийски бокс (АИБА). На съвещание в съветската столица Москва тайванецът получи избор на съмнение от членовете на Изпълнителния комитет. 12 гласа бяха срещу Чин, 2 се въздържаха и единствено 1 глас беше в негова поддръжка.

 Кубрат Пулев е номер 3 в ранглистата на WBO
Кобрата е номер 3 в ранглистата на WBO

Шампион е Паркър, номер едно е братът на Тайсън Фюри

Популярният в България, Чин Куо-ву получи тежки обвинявания за големите задължения, които Световната боксова централа е натрупала тежката финансова рецесия, в която се намира организацията. Специална комисия ще управлява делата на международния бокс в идващите три месеца, след което ще бъде извършен ексклузивен конгрес, целящ привършване на ръководството на тайванеца.

Чин е упрекнат също, че се е подал на натиска на Международния олимпийски комитет за понижаване на мъжките категории на Олимпиади от 10 на 8 и увеличението на дамските от 3 на 5. Членовете на ИК, които го отстраниха се смятат за подценени по проблема.

Чин Куо-Ву управлява АИБА от 2006-а година. През 2014-а той беше почетен с академичната купа " Доктор хонорис идея " на НСА. Той е представител на Тайван в МОК и непрекъснато взе участие в избора на град хазаин за олимпийските игри.

 Чин Куо-Ву инспектира китайската столица Пекин
Източник:

Чин Куо-Ву инспектира китайската столица Пекин
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР