Чиловите дни се провеждат от 1998 години в село Славейно

...
Чиловите дни се провеждат от 1998 години в село Славейно
Коментари Харесай

Чиловите дни се провеждат от 1998 години в село Славейно

Чиловите дни се организират от 1998 години в село Славейно в къщата-музей на проф. Константин Чилов. Той е роден през 1898 година в Славейно и почива през 1955 година. През 2022 година на 15 май също ще има среща на лекари в родопското село.

„Ще ги отбележим много тържествено. Очаквам няколко депутати, заместник-министри да дойдат“, сподели за БНР доктор Тотко Найденов.  

Проф. Константин Чилов е основал над 220 научни труда във всички области на вътрешната медицина – кардиология, пулмология, нефрология, гастроентерология, ендокринология, хематология, паразитология. Някои от книгите са написани на немски език. 

Тази година награди на името на проф. Чилов ще получат проф. Анастас Баталов, ревматолог и проф. Мариана Стойчева, инфекционист и началникът на Клиниката по кардиология към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ ЕАД проф. Мария Миланова.
С доста от локалните кметове, аз съм ги поканил, ще създадем Асоциация за родопския здравно-духовен туризъм , тъй като там е най-хубавото място по мое разбиране и по разбиране на доста лекари за възобновяване след прекарана Covid-инфекция и след онкотерапия – химио- и лъче-терапия. Най-доброто място да се освободиш от отровите, които са се натрупали в организма“, добави в предаването „Закуска на тревата“ д-р Тотко Найденов.
Най-новата книга на доктор Тотко Найденова е „Забравеният Хипократ“.„ Описвам доста от нашите видни неживи професори по медицина . Описвам професор Чилов, Чудомир Начев, Александър Чирков. Описвам и техните завещания, които са ни оставили през поколенията, нека да се запазят, за великодушие, състрадание, внимание за болния“.
Повече можете  да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР