Чилийските военновъздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети

...
Чилийските военновъздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети
Коментари Харесай

Чилийски самолет с 38 души на борда изчезна

Чилийските военновъздушни сили оповестиха, че един от транспортните им самолети е липсващ с 38 души на борда на път за база в Антарктика, съобщи Ройтерс.

Самолетът Херкулес C130 е изхвърчал в понеделник в 16,55 часа локално време (19,55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета към 18 часа.

"На борда на самолета Херкулес C130 има 38 души, от които 17 души членове на екипажа и 21 пасажери ", се споделя в известието на чилийските военновъздушни сили.

След загубата на връзка със самолета е оповестена паника и е задействан избавителен екип.

Самолетът е пътувал, с цел да извърши задания по логистична поддръжка за поддръжката на чилийските уреди в антарктическата база.

Чилийските военновъздушни сили обявиха, че считат, че транспортният аероплан се е разрушил.

"Чилийските военновъздушни сили оповестяват, че след повече от седем часа, откогато беше загубен радиоконтакт, считат самолета Херкулес C130 за аварирал ", се споделя в известие, публикувано в ранните утринни часове на вторник.

Съобщава се още, че всички въздушни и морски запаси, налични в региона, както чилийски, по този начин и задгранични, не престават да претърсват мястото, където е изгубена връзката, в опит да спасят възможни оживели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР