Чилийски полицай беше прострелян по време на протест срещу ограничителните

...
Чилийски полицай беше прострелян по време на протест срещу ограничителните
Коментари Харесай

Протест срещу ограничителните мерки в Чили, простреляха полицай

Чилийски служител на реда беше прострелян по време на митинг против ограничаващите ограничения, наложени поради ковид, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на полицията.

Полицаят е бил прострелян в лявата ръка по време на безредици в квартала Серийос на столицата Сантяго. Видеозапис, оповестен от радио "Кооператива ", демонстрира, че полицията е пробвала да разпръсне протестиращите с водни струи. След това на записа се вижда човек, който изтичва на улицата и стреля в посока на служителите на реда. Министърът на вътрешните работи Гонсало Блумел дефинира нападението против чиновниците на реда като "жалка и страхлива постъпка " по време на посещаване на ранения служител на реда.

Жителите на Серийос към този момент излизаха на улиците на митинг против сложната икономическа и обществена конюнктура по време на коронавирусната пандемия, напомня Българска телеграфна агенция. Районът на столицата е под карантина и доста хора не могат да отидат на работа. Правителството разгласи, че ще бъдат раздавани хранителни дажби, само че доставката им се забави.

Чилийци се биха с служители на реда

Досега в Чили са открити 61 857 заболели от ковид. 630 от тях са умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР