Чилич ще поведе Хърватия към втора титла за Купа ДейвисСветовният

...
Чилич ще поведе Хърватия към втора титла за Купа ДейвисСветовният
Коментари Харесай

Чилич ще поведе Хърватия към втора титла за Купа Дейвис

Чилич ще поведе Хърватия към втора купа за Купа Дейвис
Световният номер 7 Марин Чилич ще поведе Хърватия към втори успех от Купа Дейвис във финала с Франция по-късно този месец, оповестиха от Хърватската федерация по тенис. 30-годишният Чилич се причислява към младия гений Борна Чорич, под номер 12 в ранглистата, както и Франко Скугор, Мате Павич и Иван Додиг.

,,Треньорът на Хърватия Желко Краян остана правилен на тенисистите, които завоюваха полуфинала против Съединени американски щати “, се споделя в изказване. 21-годишният Чорич победи дебютанта за Купа Дейвис Франсис Тиафо в решаващия пети мач.

Финалът ще бъде трети в историята на,,шахматистите “, които завоюваха през 2005 и изгубиха от Аржентина през 2016 година. През предходната година Франция победи Белгия в разногласието за купата, като с това завоюва 10-та си купа. Мачът сред Франция и Хърватия е повтаряне на финала на Световното състезание по футбол в Русия, където,,петлите “ надделяха противника си с 4:2. Финалът за Купа Дейвис ще се организира на алените кортове в Лил, Франция сред 23-25 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР