Чили подкрепя кандидатурата на България за членство в ОИСР, както

...
Чили подкрепя кандидатурата на България за членство в ОИСР, както
Коментари Харесай

Чили подкрепя присъединяването на България към ОИСР

Чили поддържа кандидатурата на България за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и кандидатурата на страната ни за Комисията по правата на индивида към Организация на обединените нации за интервала 2024-2026г. Това стана ясно по време на среща сред министъра на външните работи Мария Габриел и нейния сътрудник от Чили Алберто ван Клаверен, оповестяват от МвНР.

По думите на Мария Габриел Чили е значим сътрудник за Европейския съюз . Споделяме освен исторически и персонални връзки, само че и мощни демократични полезности, посочи тя.

Според нея икономическите и политическите връзки по оста Чили-ЕС са отлични . Габриел уточни, че те ще бъдат в допълнение разширени с две тематики, по които ще задълбочим съдействието си - околна среда и климатични промени и сигурност и защита.

Външният ни министър изрази признателност на Чили за отбраната на учреден на правила интернационален ред, залегнал в Хартата на Организация на обединените нации, и за кардиналната им позиция при осъждането на войната на Русия против Украйна.

Мария Габриел и Алберто Клаверен разискаха още рамковото съглашение от ново потомство, което следва да бъде утвърдено до края на годината и меморандума за съгласие за сериозните първични материали.
 Донев: До 3 години можем да влезем в Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Донев: До 3 години можем да влезем в Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Организацията за икономическо сътрудничество и раз упорства за основаване на ефикасни механизми за следствие на основния прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР