Чикаго откри приюти на пет нови места, за да приюти

...
Чикаго откри приюти на пет нови места, за да приюти
Коментари Харесай

Коронавирус: Чикаго се готви за вълна от нови безработни станали бездомни

Чикаго откри приюти на пет нови места, с цел да приюти бездомни , до момента в който градът се бори с пандемията COVID-19, оповестява АП.

Очаква се броят на бездомните в града да се усили , откакто наложената от страната мярка за престой вкъщи оставя от ден на ден хора без работа . Лиза Морисън Бътлър, началник на отдела за услуги за семейство и поддръжка в Чикаго, съобщи, че третият по величина град в страната работи по " декомпресиране " на приюти, които нормално са цялостни. Илинойс отпусна 8 милиона $ за изолираност на жилища и помощ за бездомни .

Има доказана коронавирусна зараза в подслон в Чикаго , служащ. Един гражданин в различен подслон е приет в болница в очакване на резултати. И двете уреди остават отворени .
 Тръмп предизвести американците: Очаквайте доста гибел
Тръмп предизвести американците: Очаквайте доста гибел

Също прикани американците да употребяват малко проучваното лекарство срещу малария

Някои от бездомните в Чикаго се опасяват, че изискванията в приютите могат да изострят разпространяването на ковид . Миси Лий, която живее в подслон в Чикаго с към 40 други дами, сподели, че се усеща безпомощна, тъй като дамите в приюта кашлят и никоя от тях не е тествана .

" В момента, в който стартира да се стопля, аз съм подготвена да дремя на открито ", сподели тя. " Имам по-голям късмет да не се заразя там, в сравнение с тук . "

Чикагската коалиция за бездомни си сътрудничи с града за набиране на личен състав на новите места. Ръководителят за политики на обединението Джули Дворкин съобщи, че Чикаго от дълго време има потребност от повече кревати и че пандемията просто изостря казуса .

" Нещото, което най-вече ме поразява в цялата обстановка: не е задоволително спешно очевидно, че хора, човешки същества и преди този момент спяха в картони по тротоарите ", сподели тя.
 Глад, позор и лишени от дом: Бедност завладява най-богатата страна в света
Глад, позор и лишени от дом: Бедност завладява най-богатата страна в света

В Съединени американски щати има над 40 млн. души под прага на бедността и 1,5 млн. бездомни деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР