Чикаго. Хиляди протестират срещу огнестрелните оръжия в Чикаго в събота,

...
Чикаго. Хиляди протестират срещу огнестрелните оръжия в Чикаго в събота,
Коментари Харесай

AFP: Хиляди протестират срещу огнестрелните оръжия в Чикаго

Чикаго. Хиляди стачкуват против огнестрелните оръжия в Чикаго в събота, като са блокирали отчасти значима пътна артерия в третия по величина град в Съединени американски щати, който води статистиката в страната в убийства, предава AFP .
Демонстрантите, водени от локален свещеник, прочут от десетилетия на покровителство за битка с насилието в южните елементи на Чикаго, са затворили изцяло от едната страна на градската автомагистрала " Дан Райън " за към час.
Основната артерия пресича южната част на града, където се живее преобладаващо афроамериканско население и са ситуирани няколко квартала, където насилието с оръжие, подхранвано най-вече от наркоразпространение и войни от дребните банди, е част от всекидневието.
" Днес получихме вниманието на (политиците) ", сподели отец Майкъл Пфлегер пред WLS-TV.
" Хората завоюваха през днешния ден, тъй като хората демонстрираха, че са изтощени от проклетото принуждение в Чикаго ", сподели той.
Мегаполисът от Средния Запад води в мрачната статистика с 254 убийства и 1114 престрелки до 1 юли тази година, съгласно полицията. Докато убийствата са спаднали с 23% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, в Чикаго към момента има най-вече съпоставяне със всеки различен град в страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР