ЧИКАГО (CBS)-- Точно когато процесът срещу бащата на обвиняемия стрелец

...
ЧИКАГО (CBS)-- Точно когато процесът срещу бащата на обвиняемия стрелец
Коментари Харесай

Бащата на обвинения стрелец в Хайленд Парк се признава за виновен по обвинения в безразсъдно поведение

ЧИКАГО (CBS)-- Точно когато процесът против бащата на обвинения стрелец в Хайланд Парк трябваше да стартира в понеделник, прокурорите оповестиха, че са достигнали до съглашение за признание на виновността, съгласно което той ще бъде наказан на 60 дни затвор и 2 години изпитателен период, частично за това, че е подписал заявката на сина си за идентификационна карта на притежателя на огнестрелно оръжие за закупуване на револвер през 2019 година

Робърт Кримо младши е бил ще бъде изправен пред съда по седем закононарушения за неразумно поведение – по едно за всеки човек, погубен при стрелбата на парада предходната година. Докато правосъдният развой против него трябваше да стартира в понеделник сутринта, прокурорът на окръг Лейк Ерик Райнхарт разгласи, че вместо това се е съгласил на съглашение за признание на виновността.

Кримо се призна за отговорен по седем обвинявания за закононарушение за неразумно държание в подмяна на присъда 60 дни затвор и 2 години изпитателен период. Той би трябвало също по този начин да извърши 100 часа общественополезен труд, да съобщи личната си FOID карта и да съобщи всички оръжия, които може да има.

Неговият наследник Робърт Кримо III, упрекнат в всеобщата пукотевица на парада на 4 юли в Хайланд Парк през 2022 година, беше на 19 години, когато купи оръжията си, и не можеше да получи FOID карта без подписа на татко си.

Прокурорите от окръг Лейк настояват, че Робърт Кримо-младши е знаел, че синът му е имал „ насилствени хрумвания “, преди да подпише заявката си за FOID карта през 2019 г. 

Райнхарт сподели, че в случай че казусът отиде в съда, очевидците биха свидетелствали, че по времето, когато Кримо младши е подписал заявката за FOID карта на сина си, Кримо младши е знаел, че синът му неотдавна е изпратил самоубийствени текстови известия, че полицията е имала отчети, че Кримо III е заплашвал фамилията му, че полицията е получила отчети за Кримо III, заплашващ да се самоубие, и че Кримо III „ е изразил интерес да извърши всеобща пукотевица “ през 2014 или 2015 година

Съгласно съглашението, Кримо младши признава, че е знаел, че синът му „ е бил забележителен риск за другите ", когато подписа заявката за FOID карта на Crimo III.

Crimo Jr. ще получи позволение да се съобщи в пандиза на 15 ноември.

След като Crimo Jr. се призна за отговорен в понеделник неговият юрист сподели, че Кримо-младши не желае да рискува да заплаши идния развой за убийството на сина си.

„ Както всички знаете, този въпрос щеше да бъде прегледан първо, преди делото на сина му да бъде завършено бъде съден. Това би означавало, че евентуалните основни доказателства ще бъдат разкрити на обществеността, застрашавайки справедливото право на правосъден развой на сина му. Като татко господин Кримо искаше да подсигурява, че синът му ще получи обективен развой ", сподели юристът Джордж Гомес.

Очаква се датата на процеса за убийството на Кримо III да бъде планувана по време на чуване през декември. Той е бил упрекнат по общо 117 точки, в това число 21 точки за ликвидиране от първа степен - три точки за всеки умрял човек - дружно с 48 точки за опит за ликвидиране и 48 точки за побой при усложнени условия - по една за всяка оживяла жертва, ударена от патрон, откъс от патрон или шрапнел, съгласно прокурорите от окръг Лейк.  

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР