Чидози Огбене се адаптира отлично към темпото на игра във

...
Чидози Огбене се адаптира отлично към темпото на игра във
Коментари Харесай

Крило на Лутън: Обичам Юсеин Болт

Чидози Огбене се приспособява чудесно към темпото на игра във Висшата британска лига. Крилото на новака в елита Лутън Таун е изучавал техниката на международния рекордьор на 100 и 200 метра Юсейн Болт, с цел да усъвършенства стила си на бягане.

26-годишният Огбене разви скорост от 36,93 километра в час в дуела от шампионата против Фулъм през септември.

" Не се майтапя. Когато бях по-млад, нямаше да печеля всички надпревари, имаше деца, които бяха много по-бързи от мен. Може би бях най-бързият в учебно заведение, само че не бях най-бързият в графство Корк. Замислял съм се доста пъти. Какво вършат най-бързите? Използвах бягането, с цел да работя върху техниката, само че с придвижване на възрастта развих още по-мощен апетит за тичане. Тренирал съм доста пъти спринт, само че в действителност не знам тъкмо какво беше формалното ми време на 100 метра. Харесвам леката атлетика и от време на време си пущам бягания от минали олимпийски игри.

Не мога да преброя какъв брой пъти съм гледал финала на щафетата на 4 по 100 метра на Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Юсейн Болт е човек, който в действителност обичам. Начинът му на бягане е нещо необикновено. Той наподобява на бутало ", съобщи Огбене, представен от международните организации. Той е роден в Нигерия, само че е национал на Република Ирландия.

През предишния сезон с най-висока развита скорост се отличи Кайл Уокър (Манчестър Сити) - 37,31 километра в час.

На 10 декември Лутън е хазаин на първенеца Манчестър Сити.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР