Чичото на Рафаел Надал - Тони, който е и бивш

...
Чичото на Рафаел Надал - Тони, който е и бивш
Коментари Харесай

Тони Надал е оптимист за участието на Рафаел Надал на Ролан Гарос

Чичото на Рафаел Надал - Тони, който е и някогашен негов треньор, е оптимист, че легендата в тениса ще бъда кадърен да пази купата си на " Ролан Гарос ". Той сподели в изявление за испанската телевизия TVE, че на Рафа " не му би трябвало доста ", с цел да се бори за 14-а купа от Откритото състезание на Франция по тенис.

" Рафаел се възвръща. Не му би трябвало доста, с цел да се завърне в шампионатите. Но не е допустимо да играе в Мадрид. Това е едно от надпреварите, които харесва най-вече, само че би трябвало да изчакаме да го забележим ", посочи Тони Надал.

" Очевидно няма да отиде с доста добра подготовка на " Ролан Гарос ", няма какво да се каже. Мисля, че не е изиграл нито един мач от 10-и януари. А и преди този момент не бе играл доста. Но мисля, че Рафаел е кадърен бързо да влезе във форма ", има вяра испанецът.

" В шампионатите от Големия шлем доста зависи от жребия. Ако имаш късмет да имаш добър чоп в първите мачове, след това…. ", сподели още Надал.

" Рафаел постоянно е любимец във втората седмица. В първата той към този момент не е напоследък. Не беше и в Австралия. Дано да можем да го забележим и през втората седмица на " Ролан Гарос ", пожела си чичо му.

36-годишният Надал лекува мускулна травма на кръста, която получи на Откритото състезание на Австралия през януари, и той бе заставен да се откаже от всички последващи шампионати досега.

" Трябваше да се възвръщам сред шест и осем седмици, само че към този момент съм на четиринадесетата. Ситуацията не е такава, каквато чакахме. Спазвахме всички медицински рекомендации, само че травмата не се разви както чакахме ", съобщи самият Рафаел Надал, обяснявайки за какво няма да взе участие на шампионата Мастърс 1000 в Мадрид.

" Цялото семейство мечтаем той да завоюва 23-а купа от Големия шлем в Париж. Мисля, че той има сили за това ", сподели още Тони Надал във вторник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР