Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал - Тони, взе

...
Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал - Тони, взе
Коментари Харесай

Тони Надал: Винаги съм подсказвал на Рафа

Чичото и някогашен треньор на Рафаел Надал - Тони, взе отношение по абсурда на женския край на Откритото състезание на Съединени американски щати сред Серина Уилямс и Наоми Осака. Американката, която пропусна опцията да вдигне 24-и трофей от Големия шлем, беше осъдена за приемане на указания от треньора си Патрик Муратоглу, което тя гневно отхвърли. Според Тони Надал е извънредно време това предписание да отпадне, защото е отживялост.
" Винаги ми се е коствало неуместно, че треньорите не могат да дават инструкции на играчите на корта. Хиляди почитатели на трибуните могат умерено да крещят и в това няма проблем, само че треньорът не може. Аз самия бях прочут с това, че постоянно съм подсказвал на племенника ми от трибуните. Често съдиите са казвали на Рафа " Кажи на чичо ти да си затвори устата ". Хвърляли са ми и недоволни погледи от столчето, а аз се измъквах от обстановката като им махах за привет или се усмихвах. За всеки треньор е мъчно да стои спокоен. Разбирам Муратоглу в тази ситуация със Серина. Идваш от Ница или Майорка и би трябвало да си седиш и мълчиш след цяла година работа. Тази възбрана е цялостен нонсенс ", разяснява Тони Надал пред " Ел Паис ".
Бившият треньор на Рафаел Надал обаче показва и неразбиране от държанието на Серина.
" От една страна я разбирам. Изигра слаб мач. В миг на оптимален стрес почувства своето изтощение. Но състезател от нейното равнище би трябвало да управлява нервите си на корта, а не да се движи от страстите. Тя и останалите елитни тенисисти би трябвало да имат държание за образец. С това надали някой няма да се съгласи с мен ", споделя още Тони Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР