Чичо Весо Облия...отново е озаглавена книгата на журналиста Юри Лазаров,

...
Чичо Весо Облия...отново е озаглавена книгата на журналиста Юри Лазаров,
Коментари Харесай

Чичо Весо Облия...отново - 69 упражнения по стил на Юри Лазаров

" Чичо Весо Облия...отново " е озаглавена книгата на журналиста Юри Лазаров, който показва ново допълнено издание.

" Основният воин чичо Весо към този момент не е сред живите. Решихме с другари да преиздадем книгата в негова памет, като моята задача се свеждаше до това да допиша още малко истории. Това е имитация на един доста прочут френски експериментатор, публицист, стихотворец – Реймон Кьоно – „ Упражнения по жанр “, където къса историйка от няколко реда се преразказва при Кьоно по 99 разнообразни метода ", описа Лазаров в предаването " Преди всички ". 

Така към първите 59 истории от 2006 година в предходната книга, в сегашната са добавени още 10. " Те са от последните десетина години, има и актуалности, и политически неща, и другарски смешки с български писатели ", посочи журналистът.
" Чичо Весо е легенда на къмпинг " Градина ", неизбежно става център на компанията - с шегите, в случай че щете с грубиянщините си. Около него ври и кипи. Чичо Весо беше един популярен радостен човек. Искаше да разпилеем праха му над залива на къмпинг " Градина ", което и направихме ", спомня си още Лазаров. 

" Историята потегли безусловно на смешка, не съм имал планове да обявявам тази книга, сподели Лазаров. Докато един ден на къмпинга не пристигнали Алек Попов и Бойко Ламбовски, които прочели фрагменти от написаното: " И без значение един от различен ми се обадиха и ми споделиха " Защо не го издадеш това? "

Книгата излиза с илюстрации на Анри Кулев. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР