Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев отново ще подарява усмивки

...
Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев отново ще подарява усмивки
Коментари Харесай

Чичо Коледа“ се завръща в кината

„ Чичо Коледа “ на режисьора Ивайло Пенчев още веднъж ще подарява усмивки и положително въодушевление на феновете от 23-ти декември, когато потегля наново по кината.

Поради деклариран интерес от страна на публиката кино „ Арена “ в София, Варна и Пловдив ще излъчва лентата от 23.12, а за по-нетърпеливите към този момент има прожекции и в столичните киносалони „ Културен център G8 “ и „ Евросинема “. Авторите се надяват да зарадват повече киномани и фенове на хубавите истории.



Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, би трябвало да разбере кой е. Таксиметров водач, занаятчия на спонтанната неистина, се среща с момиче, готово на всичко, с цел да сбъдне фантазията си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, алкохолик и капризен дъртак, с любовницата на датския принц и даже с президента и премиера.

В лавината от комични обстановки всеки от героите търси това, за което жадува най-вече – семейство, еднаквост, амнистия, обич, състрадание, другарство. Няма по какъв начин желанията им да не се осъществен, стига да повярват в Чичо Коледа.



И в тази продукция Ивайло Пенчев залага на обичани артисти, с които работи за следващ път. Чичо Коледа е Филип Аврамов – чаровникът с лице на нарушител, очи на ангел и усмивка на дете, в което може да се влюби всяка жена, по-късно да го прогони и най-после да стане негова брачна половинка.

Малин Кръстев, артистът, който може да изиграе всичко, в „ Чичо Коледа “ е таксиметров водач от ново потомство, другар, романтик и съчувствен мъж. Негова е и една от най-трогателните любовни подиуми, дружно с красивата и надарена Симона Халачева. В този предколедно надъхан за лудории свят вилнеят и героите на Стефан Денолюбов, на Васил Банов, на Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Ивайло Драгиев.

Аня Пенчева с съвършен немски, Албена Колева с съвършен акцент, Меглена Караламбова като баба с деменция и София Бобчева като същинско цвете основават ярки женски епизодични персонажи. Участието им демонстрира, че за огромните актьори няма дребни и огромни функции.



В „ Чичо Коледа “ се появяват и музиканти – Иван Лечев с цигулка и „ Акага “ с една сантиментална интерпретация на „ Снегът на загатна “. Песента, позната с гласа на Георги Минчев, е най-адекватният край на цялата история, забърканите в нея ориси и съвсем хепиенд.

На Филип Аврамов партнира 9-годишният наследник на артиста Деян Ангелов – Ален Ангелов, в ролята на сирачето. Ален решително върви по стъпките на татко с към този момент три пълнометражни кино лентата. 

Невероятно смешни са облиците на премиера и на президента – и двамата „ работят “ единствено в тил, без лица, само че са безпогрешно разпознаваеми. " Чичо Коледа, за какво не се обадиш не премиера, нали си станахте близки! ", " Не става. Ако се обадя на премиера, президентът иска ми се разсърди ", " Тогава се обади на президента ", " Премиерът ще се разсърди... ", са част от шеговитите реплики с политическа отпратка към интервала 2020-2021 година

Сценарият на кино лентата е дело на Божан Петров, Ивайло Пенчев и Весел Цанков, оператор е Георги Челебиев, музиката е композирана от Георги Стрезов, Александър Костов, Симеон Едуард, Велислава Георгиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР