Chicco, международна марка за дрехи и други стоки за деца

...
Chicco, международна марка за дрехи и други стоки за деца
Коментари Харесай

Още една международната марка за дрехи се отказва от кожите

Chicco, интернационална марка за облекла и други артикули за деца и бебета, от дълго време не използва скъпи кожи в продуктите си, само че в този момент отива една крачка по-напред: Компанията подписа публична декларация към организацията Fur Free Alliance, с която декларира, че няма да употребява скъпи кожи в никои от продуктите си и за в бъдеще, оповестяват от КАЖИ – българска организация за отбрана на животните, която организира акцията за възбрана на фермите за кожи у нас.

Италианската марка за облекла споделя още, че „ постоянно сме отдавали доста внимание към материалите, употребявани в производството на сбирките ни за деца и бебета – от 0 до 8 години. Сега по този метод удостоверяваме отдадеността си към насърчаването на устойчива и виновна фешън промишленост. Решихме да приемем стандартите на програмата „ Търговец без скъпи кожи “ (Fur Free Retailer: www.furfreeretailer.com) и Animal Free Fashion (www.animalfree.info) и да консолидираме решението си против използването на кожи. “

Подписът на Chicco е резултат от диалозите на компанията с организацията LAV, в ролята ѝ на италиански представител на интернационалната мрежа на Fur Free Alliance, и демонстрира възприятието на отговорност, водещо марката към разпространението и насърчаването на почитание към правилата за отбрана на и съпричастност към животните. Те прибавят още, че това е в синхрон със личната им задача и визия като една компания, която е „ постоянно там, където има дете “.

„ Радваме се да посрещнем Chicco като сътрудник в програмата „ Търговец без скъпи кожи “. С поддръжката на компании като Chicco, които са загрижени за бъдещите генерации, „ без кожи “ ще стане новото обикновено в цялата фешън промишленост. “, споделя Йо Виндинг, ръководител на Fur Free Alliance.

„ Чудесно е, че Chicco към този момент са в групата компании, които не употребяват скъпи кожи. Тази крачка заявява отговорност към две от най-невинните групи на този свят – децата и животните. “, разяснява Петя Алтимирска, ръководител на КАЖИ (caai.bg) – българската организация към Fur Free Alliance.

„ С този автограф Chicco удостоверява ангажираността, която марката към този момент е поела от доста време насам, и се надяваме, че това ще помогне с насърчаването на все по-отговорни настройки в стилната промишленост, в интереса на животните и тяхното богатство. “, разяснява М. Орсенига, управител за мода и продажби към Chicco.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР