Чезаре Батисти, италианският терорист с леви убеждения, е докаран в

...
Чезаре Батисти, италианският терорист с леви убеждения, е докаран в
Коментари Харесай

Левият терорист Чезаре Батисти пристигна в Италия след 40 г. укриване

Чезаре Батисти, италианският терорист с леви убеждения, е докаран в Рим след съвсем 40 година укриване от управляващите , написа " Гардиън ".

Той е търсен от полицията за четири убийства в края на 70-те година на предишния век.

Екстрадирането му в Италия идва след подсилване на връзките сред новия президент на Бразилия Жаир Болсонару и италианското популистко държавно управление.

Италия стачкува против отвод за екстрадиция на терорист

Бразилия отхвърли да екстрадира търсения 30 години Чезаре Батисти

64-годишният Батисти кацна на летище Чампино в столицата с държавен аероплан след задържането му в боливийския град Санта Крус де ла Сиера в събота вечерта. Той ще бъде отведен в пандиза Rebibbia до Рим, където ще лежи доживотна присъда.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини и правосъдният министър Алфонсо Бонафеде го чакаха на летището.

 Снимка 400155
Източник:

" Тези, които вършат неточности, си заплащат. Италия в този момент е уважавана страна ", сподели Салвини пред публицисти.

" Ние споделяме на света, че никой не може да избяга от италианското правораздаване. Батисти е палач, който е направил съществени закононарушения ", означи от своя страна Бонафеде.

 Берлускони отсрочи визитата си в Бразилия
Берлускони отсрочи визитата си в Бразилия

Италианската политическа система през последните години се характеризира с огромна динамичност

Италианецът става член на ултралявата формация " Въоръжени пролетарии за комунизъм " в средата на 70-те години на предишния век, като през 1979 година е задържан и наказан на 12,5 година отнемане от независимост за присъединяване във въоръжена група. 1981 година бяга от пандиза. Впоследствие е наказан задочно за ликвидиране на двама служители на реда, взимане на присъединяване в убийството на месар и съучастие при правене на проект за убийството на бижутер. Батисти признава, че е бил част от групата, само че отхвърля да е забъркан в убийства.

 Снимка 400154
Източник:

В продължение на години той живееше в Кананея, град в бразилския щат Сао Пауло. Преди това в продължение на две десетилетия се укриваше в Мексико и Франция, където беше предпазен от доктрината " Митеран " - закон от 1985 година, който даваше леговище на към 100 италианци с леви убеждения при " изискване, че се отдръпват от политиката ".

През 2004 година Батисти бяга в Бразилия, където се укрива в продължение на три години. Арестуван е в Рио де Жанейро през 2007 година След 4 година зад решетките, бразилските управляващи отхвърлят да го екстрадират в Италия и го освобождават.

Но откакто Болсонаро печели изборите за президент на Бразилия през октомври, той дава обещание на Салвини да екстрадира нарушителя.

 Снимка 400156
Източник:

През декември бразилски съд подреди задържането на Батисти , който е хванат в Боливия в събота.

" Не знаем от кое място и по кое време е пристигнал ", разяснява вътрешният министър на Боливия Карлос Ромеро.

 Снимка 400158
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР