„ЧЕЗ Трейд България“ даде възможност на ПроКредит Банк (България) да

„ЧЕЗ Трейд България“ даде възможност на ПроКредит Банк (България) да ...

Банка купува зелена енергия, за да намали вредните си емисии.


„ЧЕЗ Трейд България“ даде възможност на ПроКредит Банк (България) да допринесе за намаляване на екологичния си отпечатък, като купува зелена енергия. Благодарение на сътрудничеството между двете организации в началото на годината търговската банка намали с 318 тона вредните си емисии. Това е количеството емисии, които биха се отделили при изминаването с дизелов автомобил на около 2,5 млн. километра, изчислиха в банката.Още по тематаУнгария изгражда зелен град за 1 млрд. евроДания притиска технологичните компании сами да инвестират в чиста енергияВодещите страни при вятърната енергия в ЕС са лидери и по отношение на БВП

„ПроКредит Банк (България) се стреми трайно да ограничава отрицателното въздействие върху околната среда като важна част от политиката си за социална отговорност. Служители на банката използват електромобили, които се задвижват по възможно най-зелен начин, и зареждат батериите с електроенергия, произведена без никакви въглеродни емисии, обясниха от банката.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД енай-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България и водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирало 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.

Чрез управлението на най-голямата балансираща група в България, ЧЕЗ Трейд позволява на екологично ориентираните компании да прилагат принципите на устойчивото развитие, осигурявайки им най-добро съотношение на енергия, произведена от различни възобновяеми  източници.

Investor.bg припомня, че в началото на юли „ЧЕЗ Трейд“ връчи сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“, който ѝ позволява да оптимизира разходите си и да гарантира стабилност на производствения процес, като осигури високо качество на доставките на електроенергия, спазвайки принципите си на устойчива зелена компания.

Източник: investor.bg