ЧЕЗ ще предприеме мерки срещу България. Това обяви говорителят на

...
ЧЕЗ ще предприеме мерки срещу България. Това обяви говорителят на
Коментари Харесай

ЧЕЗ мисли да съди България заради Гинка Върбакова

ЧЕЗ ще предприеме ограничения против България. Това разгласи представителят на чешката компания Алице Хоракова. Електроразпределителното сдружение обмисля да подаде тъжба до Европейската комисия поради блокираната продажба на активите му у нас или да заведе ново арбитражно дело.

" Ние проучваме въпроса дали дейностите, подхванати от българската страна, като отговор на нашите планове да продадем българските си активи, не накърняват правилата на отбрана на вложенията. Това може да бъде решено от трибунал ", съобщи Хоракова пред БНР.

Причината е, че страната попречва договорката за продажбата на активите на компанията " Инерком ". Хоракова е безапелационна, че юристите на компанията проучват освен решението на Комисията за защита на конкуренцията, само че и измененията в Закона за енергетиката. Според Хоракова причините на Комисия за защита на конкуренцията били несъответстващи и несъстоятелни. Говорителката на ЧЕЗ добавя, че са решени да завършват договорката с " Инерком ", като за задачата предходната седмица българската компания извади фотоволтаиците от бизнеса си, чието владеене бе един от претекстовете на Комисия за защита на конкуренцията да спре договорката.

“Ние бихме желали да отбележим, че измененията в закона за енергетиката не са минали през нужните процедури. Също по този начин към момента няма подхванати дейности от страна на Комисията за енергийно и водно контролиране, макар че изминаха шест месеца от измененията в закона “, добави Хоракова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР