ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков,

...
ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков,
Коментари Харесай

Само в BulNews! ЧЕЗ хвана в крачка кмета на Криводол Ицо Доков, вижте какво реши съдът във Враца

ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков, известен измежду крими контингента като Ицо Доков, откри следствие на организация BulNews. Тази информация единствено удостоверява противоречивата известност на новоизлюпения градоначалник от ГЕРБ, който нашумя през последните дни с спорните си дейности след края на изборите.
Случаят излиза при ровене в правосъдните архиви на Районен съд-Враца.
На 23.04.2014 година от електроразпределителното сдружение вършат неочаквана инспекция на кафе-аперитив в Криводол, благосъстоятелност на Едноличен търговец „ Христо Доков “. Преди да отворят таблото с електромера, от ЧЕЗ потърсили на посочения адрес потребителя, само че той не бил открит. Веднага бил извикан чиновник на Ицо Доков, който участвал, само че отказал да подпише констативния протокол.
Длъжностните лица открили, че сега на инспекцията липсва пломба на щита на таблото, фирмената и метрологичната пломби на електромера не са истински, холограмният стикер е с нарушена целокупност, като при премерване с образцов апарат е открита неточност. На елементарен език това значи, че е откритата кражба на ток. Протоколът е подписан от чиновниците на ЧЕЗ и очевидци от Федерацията на потребителите. Заради установената кражба на ток от електроразпределителното сдружение издали фактура в размер на 2 534.68 лева, която отразявала действително употребяваната сила от заведението на кмета на Криводол.
Христо Доков обаче въобще не бил склонен да заплати поисканите пари и завел дело в Районен съд-Враца. По време на процеса през 2015 година е позволена и призната съдебно-техническа експертиза, която напълно удостоверява откритата кражба на ток. Назначеният от съда експерт е дал умозаключение, че електромерът не подхожда на условията, като е сбъднат достъп до вътрешността му. От вътрешната страна на клемния блок, сред 1 и 3, клеми 4 и 6, и клеми 7 и 9, са инсталирани спомагателни нерегламентирани мостове от медни пластини. Вещото лице дава умозаключение, че преизчисляването на употребяваната електрическа сила е вярно, при съблюдаване на признатата от страната методиката и по цени, настоящи за интервала и утвърдени от ДЕКВР.
Въпреки безспорните доказателства със свое решение 452 от 4 май 2015 година Районният съд във Враца оправдава Ицо Доков и осъжда ЧЕЗ да заплати 1 306. 39 лв. разходи по делото. Решението е можело да бъде обжалвано пред Врачанския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР