ЧЕЗ Разпределениеще предпазва електромерите от манипулация със защитни стикери, съобщиха

...
ЧЕЗ Разпределениеще предпазва електромерите от манипулация със защитни стикери, съобщиха
Коментари Харесай

ЧЕЗ въвежда стикери срещу манипулация на електромерите

" ЧЕЗ Разпределение " ще защищава електромерите от операция със защитни стикери, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ България. 

Стикерите се залепват върху електромерите и са допълнение към познатите пломби, като имат три равнища на надзор. " Това прави фалшификацията или незабелязаната намеса върху тях на практика невъзможна. Огромен е броят на отличителните знаци и отбрани на стикерите, които ще защищават средствата за комерсиално премерване от нерегламентиран достъп до вътрешността на устройството и намеси, които могат да се упражнят върху тях ", изясняват от ЧЕЗ.

От компанията показват, че стикерите са направени по технологии от най-ново потомство и прикриването на нарушаването на целостта им е изключено. Според ЧЕЗ в новите стикери са закодирани детайли, които не подлежат на имитация и се виждат единствено от специалисти с уместно съоръжение, минали образование за оценка на достоверността и целостта на стикерите.

Защитните средства имат вградени 3D претекстове, текстове, триизмерни обекти, изменящи се цветове, изображения, предупредителни знаци и са персонализирани с неповторим номер. 

Стикерите имат многослойна конструкция, която се унищожава доста елементарно при опит за отнасяне с разнообразни разтворители или при опит за разлепяне, като в същото време устоят при рискови температури. Те са предпазени от специфични детайли, посредством които се откриват даже микро прерязвания с тъничък скалпел, които са измежду честите способи за външна интервенция при старите стикери.

За първите седем месеца на 2018 година са установени 4251 обири на електрическа енергия, като към 40 на 100 от тях са осъществени посредством операция на електромери, показват от компанията. Все по-изобретателните и дръзки обири, които включват и замяна на детайли от устройствата за комерсиално премерване, са принудили сдружението да вземе по-сериозни ограничения за отбрана на електромерите. Въведените стикери са създадени по българска технология.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР