ЧЕЗ Разпределение приключва два от най-значимите си за електрозахранването на

...
ЧЕЗ Разпределение приключва два от най-значимите си за електрозахранването на
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение приключва значими за електрозахранването на столицата проекти


ЧЕЗ Разпределение завършва два от най-значимите си за електрозахранването на София планове за 2018 година - подмяната на кабел 110 kV " Драгалевци " и реконструкцията на подстанция " Витоша ". С инвестицията от 6.3 млн. лева в двата обекта компанията ще даде по-сигурно електрозахранване за огромна част от столицата през идните коледни и новогодишни празници, по време на които обичайно се покачва потреблението на електрическа енергия и товарите по мрежата.

На мястото на остарелия маслен кабел е подложен 3 км нов изсъхнал кабел с доста по-сигурна изолираност, а в подстанция " Витоша " е осъществена цялостна замяна на разпределителната уредба. С осъществяването на двата плана ще се увеличи надеждността на електрозахранването в 12 столични квартала в регионите Триадица, Лозенец, Красно село, Студентски, Витоша и Изгрев.

" В реализирането на двата обекта, с изключение на голям финансов запас, са вложени доста старания на чиновници на компанията. Те непрекъснато работиха и следиха за сполучливото му осъществяване и сътвориха нужната организация за работа за по-бързото му довеждане докрай. Сега се веселя да оповестя, че в навечерието на настъпващите коледни и новогодишни празници сигурността на електрозахранването в София е нараснала неведнъж ", сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.

" Подмяната на кабела беше извънредно сложна за осъществяване, тъй като той минава през мощно урбанизирани площи в регионите Триадица и Лозенец. Благодарни сме за търпението на жителите в тези региони, тъй като краткотрайните неудобства, които ние се постарахме да сведем до най-малко, ще доведат до успокоение в дълготраен проект. Реконструкцията на подстанция " Витоша " също беше комплициран план, заради мащабите на оборудванията. Над 100 000 семейства и бизнес клиенти, както и за лечебни заведения, превоз и други към този момент ще бъдат с по-надеждно електрозахранване. Благодаря на институциите за съдействието, което получихме по време на работата ", добави Петър Холаковски, изпълнителен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.

Ръководството на ЧЕЗ пусна в употреба новите уреди на публично събитие на 4 декември на територията на подстанция " Витоша ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР