ЧЕЗ Разпределение България започва извънредно отчитане на електромерите на клиенти

...
ЧЕЗ Разпределение България започва извънредно отчитане на електромерите на клиенти
Коментари Харесай

ЧЕЗ засича електромерите заради поскъпването на тока

" ЧЕЗ Разпределение България " стартира изключително отчитане на електромерите на клиенти по отношение на новите цени на електрическа енергия, които влизат в действие от 1 юли, оповестиха от сдружението.

Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на уеб страницата на сдружението http://www.cez-rp.bg. Информация ще може да се получи и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни - на 1 и 2 юли. Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, изясняват от там.

Компанията дава опция на клиентите сами да отчетат показанията на електромерите си, като самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на сдружението.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, би трябвало да създадат своя доклад на 30 юни 2017 година и да подадат данните към компанията сред 1 и 5 юли на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на [email protected], през уеб-сайта http://www.cez.bg, меню " Самоотчет " и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.

Те би трябвало да посочат данните от електромера по всички цени, потребителски номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се заявяват показания. Подадените данни за самоотчет през този интервал се смятат за регистрирано ползване към 30.06.2017 година, в това число.

Фактурите през месец юли ще съдържат две стойности за употребяваната електрическа енергия - по остарели и по нови цени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР