ЧЕЗ Разпределение България включи в експлоатация съоръжения за 6,3 млн.

...
ЧЕЗ Разпределение България включи в експлоатация съоръжения за 6,3 млн.
Коментари Харесай

Съоръжения за 6,3 млн. лв. включи в София ЧЕЗ Разпределение

ЧЕЗ Разпределение България включи в употреба уреди за 6,3 млн. лева в София, с което 136 000 семейства в 7 столични региона получават по-висока сигурност на електрозахранването за зимния сезон. Пускът бе даден алегорично на тържествена гала в подстанция „ Фестивална “ от мениджърите на компанията Карел Крал и Петър Холаковски, зам.-посланикът на Чехия у нас Петър Вавра и зам.-столичния кмет Тодор Чобанов. Придобивките са резултат на два плана с изключително значение за сигурността на електрозахранването в столицата – подмяната на кабел 110 kV „ Зенит “ и реконструкцията на подстанция „ Фестивална “, която е обект от сериозната електроенергийна инфраструктура на столицата.

Подстанция „ Фестивална “ обезпечава електрозахранването на 40 000 семейства, компании и институции в централна градска част на София, кварталите „ Младост “ 1 и 2, „ Дружба “ 1 и 2, „ Горубляне “, „ Полигона “, както и потребителите в промишлената зона Гара Искър и региона на 7-ми километър. В рамките на нейната реорганизация бяха осъвременени разпределителните уреди приблизително напрежение и бяха инсталирани нови уреди и съоръжение, описаха мениджърите на ЧЕЗ. Компанията планува краткотрайна основна станция, която изпълняваше функционалностите на подстанцията по време на ремонтните действия и осигуряваше различно електрозахранване на клиентите, означиха още те.

2,9 млн. лева е инвестицията в замяна на кабел 110 kV „ Зенит “. Проектът се извърши в регион „ Подуяне “ в столицата. Подменени са 2200 метра кабел в мощно урбанизирана територия, което прави реализацията на обекта извънредно сложна. Кабелът зарежда 96 000 семейства и компании в 7 столични региона – „ Слатина “, „ Подуяне “, „ Средец “, „ Оборище “, „ Изгрев “, „ Младост “ и „ Искър “, в които ЧЕЗ Разпределение обезпечи различно електрозахранване по време на осъществяването на обекта. В рамките на плана сдружението извърши и частична реорганизация на двете подстанции, сред които е ситуиран кабелът, обвързвана с автоматизиране на ръководството на мрежата.
Подстанция „ Фестивална “ и кабел 110 kV „ Зенит “ са част от сериозната електроенергийна инфраструктура на столицата и плановете по тяхната реорганизация, рационализация и възобновяване ще доведат до доста по-висока сигурност на електрозахранването в огромна част от София – 18 столични квартала и ще обезпечат опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на София.
Изпълнителният шеф на ЧЕЗ Разпределение Петър Холаковски посочи, че новият кабел е с много по-голяма отбрана, по-сигурна изолираност и много по-висока мощ. Той сподели и новото съоръжение в реконструираната подстанция.

Регионалният управител на ЧЕЗ Карел Крал посочи, че вложенията на ЧЕЗ в стопанската система на България за 15-те години откогато компанията е на българския пазар, надвишават 3 милиарда лв.. „ Ние сме един от най-големите вложители в бранша на енергетиката “, означи той. „ Дойдохме с визията да подобрим качеството на мрежата и да подобрим услугите, които предлагаме и да станем добър собственик като участваме в планове, които са положителни за околната среда и градската среда “, съобщи още той и уточни, че ЧЕЗ България взе участие в над 120 плана по корпоративна обществена отговорност.
Като историк, зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов не пропусна да направи паралел с годините след Освобождението, когато към 2000 образовани чехи идват в България и някои от тях остават цялостен живот, ставайки основни строители на модерна България и града ни. „ В историята на София със златни букви са изписани имената на доста чехи и съм благополучен, че при започване на XXI век, изграждайки нашата модерна България, нейната стопанска система, нейните градове, още веднъж имаме с нас чехи, които са научили български език, което демонстрира огромно почитание към нас – българите “, сподели Чобанов и пожела на ЧЕЗ още доста вложения и триумфи.
Зам.-посланикът на Чехия Петър Вавра описа, че преди 15 години, при влизането на ЧЕЗ на българския пазар, е имал достойнството да работи в посолството в София и да бъде очевидец на този развой. „ Връщайки се след 14 години назад в България, мога да кажа, че това, което беше дадено през 2004 година - ЧЕЗ да бъде стратегически вложител, да извършва своите отговорности и да влага в развиването на мрежата и да усъвършенства услугите, които предлага на българския пазар, се извършва “, добави той и пожела на мениджърите на компанията да осъществят всички планове от капиталовата стратегия на ЧЕЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР