ЧЕЗ Разпределение България въведе в експлоатация днес възлова станция, която

...
ЧЕЗ Разпределение България въведе в експлоатация днес възлова станция, която
Коментари Харесай

Ново съоръжение на ЧЕЗ захранва столичните райони Панчарево и Кокаляне

" ЧЕЗ Разпределение България " вкара в употреба през днешния ден основна станция, която зарежда Панчарево и Кокаляне с електрическа енергия, оповестиха от електроразпределителното сдружение.

Панчарево, Район Панчарево Кокаляне, Район Панчарево

В станцията през ноември компанията е инсталирала последно потомство съоръжение. Съоръжението е автоматизирано и ще разрешава и запазване на електрозахранването при възможни разстройства. Това ще минимизира броя на засегнатите консуматори и ще докара до понижаване на времетраенето на паузите без електрозахранване. Инвестицията е на стойност 370 хиляди лева Общо в региона компанията влага 914 хиляди лева

Компанията е почнала и автоматизация на електрическата мрежа посредством монтирането на отдалечено управляеми апарати върху електропроводите. Уредите разрешават по-бързата локализация на повредите по мрежата. Новите устройства дават опция за ремонт на обособени елементи, без да се изключва целият електропровод. В региона към този момент са инсталирани четири отдалечено управляеми апарата, следва монтиране на още един. Общата им стойност възлиза на 150 хиляди лева Компанията инсталира и сигнализатори, които предават отдалечено информация за положението на мрежата.

Като част от подготовката за зимния сезон в Панчарево и Кокаляне компанията е направила нужните поправки по въздушните електропроводи, в това число замяна на проводници, на над 100 изолатора, реконструирана е мрежа ниско напрежение, а осъществяването на просеки в региона продължава. Всички трафопостове са диагностицирани и готови за зимния сезон.

Изпълнението на плановете в Панчарево и Кокаляне постановат спирания на електрозахранването за плануваните поправки, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, с цел да се приготвят оборудванията за работа. Ремонтите ще продължат доникъде на декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР