ЧЕЗ Разпределение България въведе в експлоатация днес възлова станция, която

...
ЧЕЗ Разпределение България въведе в експлоатация днес възлова станция, която
Коментари Харесай

Ново съоръжение на ЧЕЗ Разпределение захранва Панчарево и Кокаляне


ЧЕЗ Разпределение България вкара в употреба през днешния ден основна станция, която зарежда Панчарево и Кокаляне с електрическа енергия. В нея през ноември компанията инсталира последно потомство съоръжение.

Съоръжението е напълно автоматизирано и ще разрешава и запазване на електрозахранването при възможни разстройства. Това ще минимизира броя на засегнатите клиенти и ще докара до понижаване на времетраенето на паузите без електрозахранване. Инвестицията е на стойност 370 хиляди лева Общо в региона компанията влага 914 хиляди лева

Компанията започва и автоматизация на електрическата мрежа посредством монтирането на отдалечено управляеми апарати върху електропроводите.

Уредите разрешават по-бързата локализация на повредите по мрежата и ремонтите да се правят с по-малко неудобства за клиентите. Новите устройства дават опция за ремонт на обособени елементи, без да се изключва целият електропровод. В региона към този момент са инсталирани 4 отдалечено управляеми апарата, следва монтиране на още един. Общата им стойност възлиза на 150 хиляди лева Компанията инсталира и сигнализатори, които предават отдалечено информация за положението на мрежата.

Като част от подготовката за зимния сезон в Панчарево и Кокаляне компанията извърши всички нужни поправки по въздушните електропроводи, в това число замяна на проводници, на над 100 изолатора, извърши реорганизация на мрежа ниско напрежение, а осъществяването на просеки в региона продължава. Всички трафопостове са диагностицирани и готови за зимния сезон.

Дейностите по реализацията на плановете в Панчарево и Кокаляне постановат спирания на електрозахранването за осъществяване на плануваните поправки, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, за подготовка на оборудванията за работа. Всички ремонтни действия ще продължат доникъде на декември. Подобренията да доведат до неведнъж повишение на сигурността на електрозахранването през зимния сезон.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР