ЧЕЗ Разпределение България работи активно по изпълнението на инвестиционната си

...
ЧЕЗ Разпределение България работи активно по изпълнението на инвестиционната си
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение изпълнява инвестиционната си програма в срок

ЧЕЗ Разпределение България работи интензивно по осъществяването на капиталовата си стратегия за 2020 година, като всички действия се извършват в плануваните периоди, макар усложненията вследствие на изключителното състояние. Компанията работи по обекти, част от сериозната инфраструктура на София, като подмяната на кабел 110 kV, както и по редица значими планове отвън столицата. Тази година сдружението модернизира основни станции в районите на Благоевград, Панчарево, Ботевград, Своге, Дупница, Бобошево и други, реновира електропроводи в Монтанско, реконструира мрежи ниско напрежение по цялата територия, обслужвана от сдружението. Същевременно се извършват поръчки за присъединения на нови клиенти, които са нарастнали с една трета спрямо интервала на изключителното състояние.
„ Най-активно по капиталовата ни стратегия работим през летните месеци, тъй като тогава изискванията за работа са най-подходящи, като в същото време смущаваме минимален брой дейни консуматори. От друга страна това е и времето, когато мрежата би трябвало да се приготви за идния есенно-зимен интервал, тъй че да отговори в оптималната степен на потребностите на клиентите и на метеорологичните условия “, сподели Виктор Станчев, основен действен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.
Изпълнението на капиталовата стратегия на сдружението, присъединението на нови клиенти и подготовката на мрежата за зимния сезон изисква планувани спирания на електрозахранването.
„ Често при осъществяване на обектите, ние имаме опция да захраним по различен път клиентите в съответния район, тъй че в интервала на работа те да имат ток. Прехвърлянето на зареждането изисква кратковременни оперативни превключвания, които в множеството случаи изпълняваме нощем, с цел да не тормозим хората. Независимо дали електрозахранването стопира единствено за секунди или плануваните изключвания са по-дълготрайни, всичко това се извършва за обезопасяване на оборудванията, тъй че да съхраним живота и здравето на хората, които работят “, добави Станчев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР