ЧЕЗ Разпределение България” приключи най-мащабния си проект за 2017 г.

...
ЧЕЗ Разпределение България” приключи най-мащабния си проект за 2017 г.
Коментари Харесай

Голяма част от София с по-сигурно електрозахранване за зимата

" ЧЕЗ Разпределение България” завърши най-мащабния си план за 2017 година – подмяната на кабел 110 киловолта в София - " Енос ". С реализацията му компанията увеличи сигурността на електрозахранването на 9 столични региона. Това включва както семейства, по този начин и държавни институции, лечебни заведения, индустриални и офис здания, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския превоз. Инвестицията е в размер на 3,2 млн. лева

В рамките на плана ЧЕЗ Разпределение България подмени остарял маслен кабел с дължина 3.93 км с нов изсъхнал 110-киловолтов кабел. В резултат на ремонта ще бъде понижен броят на повредите и ще се редуцира доста срокът за тяхното премахване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в регионите " Триадица”, " Красно село”, " Средец”, " Лозенец”, " Красна поляна”, " Възраждане”, " Илинден”, " Младост” и " Искър”.

" Благодарим на Столична община за поддръжката и съдействието, които ни оказаха при реализацията на плана. Ще продължим да следваме своя общ проект за развиване електроенергийната инфраструктура в сходство с възходящите потребности на гражданското общество и бизнеса. Още през 2018 година планираме подмяната на още един 110-киловолтов кабел в София ", означи районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал.

" Проектът беше извънредно комплициран и огромен, като ние създадохме нужната организация, с цел да осигурим непрекъснатост на електрозахранването по време на осъществяването на плана. Така 39 хиляди клиента в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и несъмнено електрозахранване в навечерието коледните и новогодишни празници. Благодаря на всички чиновници, които спомогнаха сполучливата реализация на плана ", добави Петър Холаковски, изпълнителен шеф на " ЧЕЗ Разпределение България ".

Подмяната на кабела " Енос " е част от програмата на " ЧЕЗ Разпределение” за модернизиране на електрозахранването на столицата. През 2017 година компанията осъществя най-мащабната капиталова стратегия, а с приключването на всички планове през 12-те години от стъпването й на българския пазар, сдружението подмени една трета от оборудванията.Така загубите по мрежата понижиха на половина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР