ЧЕЗ Разпределение България получи номинация в годишното издание за 2018

...
ЧЕЗ Разпределение България получи номинация в годишното издание за 2018
Коментари Харесай

Проектът на ЧЕЗ „Живот за птиците“ с номинация за европейски бизнес награди


ЧЕЗ Разпределение България получи номинация в годишното издание за 2018 година на Европейските бизнес награди с план за отбрана на птиците. Европейската комисия ще отличи планове на компании, съдействали доста за устойчивото развиване. „ Живот за птиците “ се състезава в категория „ Бизнес и биоразнообразие “.

В рамките на плана ЧЕЗ Разпределение, със съдействието на Българско сдружение за отбрана на птиците, ще сътвори механизми за запазване на живота на птиците и обезпечаване на благоприятни условия за безвредно гнездене след установяване на рисковите региони. Компанията ще конфигурира 4000 защитни и 3600 маркиращи уреди на рискови стълбове и ще инсталира 900 платформи за покачване на щъркелови гнезда. Ще бъде основан и първообраз за безвреден за птиците дирек.

Съхранението на биологичното многообразие е в основата на концепцията за плана, който печели висока оценка на европейско равнище и получава финансиране в размер на 1,83 млн. евро по стратегия LIFE на Европейския съюз, която дава средства за планове за запазване на околната среда и природата. ЧЕЗ Разпределение съфинансира плана с 820 хиляди евро.

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на гала, проведена от ЕК и Австрийското министерство за стабилно развиване, която ще се състои във Виена на 14 ноември 2018 година

Повече детайлности за плана „ Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България”, (LIFE16/NAT/BG/000612) могат да бъдат открити на стартиралия нов уебсайт на ЧЕЗ Разпределение, отдаден на отбраната на птиците - u.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР